Hruz Creative Commons License 2011.12.27 0 0 9800

Hozzáértők tanácsát kérném, négy éve, az építkezés óta megoldatlan rejtélyre, ami jegesedést okoz. Biasi Parva 24M tubó kombi kazán, ami a pincében van elhelyezve, kb 8 méter hosszú a füstcső, függőlegesen van kivezetve a tetőn.

 

Fagypont alatt alkarnyi vastag jégcsap formálódik a kipufogón, bár leállást még nem okozott soha. A kazán minden évben átnézetve, méricskéltetve, összevont szemöldökkel piszkálgattatva, porszívóztatva stb. Mivel nem értek hozzá, csak a szaki arckifejezését fürkészem évről évre és fizetek mint a katonatiszt.

 

Egész eddig a fűtés szezonig azzal hitegettek, hogy a hosszú cső miatt, hogy nincs beépítve még a tetőtér, lehül a füstgáz és kicsapódik, de amint be lesz építve a tetőtér, amiatt hogy fűtött közegben megy át a cső, melegebb lesz a füst és megszűnik a jegesedés.

 

Mondanom sem kell hogy nem így történt, a tetőtér beépítése után is ott a jég, csak most könnyebb verdesnem partfisnyéllel a az új tetőtéri ablakon keresztül, ennyi előnye lett a beépítésnek :)

 

ELőre is köszönöm ha valaki tanácsot ad, milyen irányba induljak, a kémény, a kazán vagy mi nem jó. Fura módon a környéken csak az én kipufogóm jegesedik, pedig elég izgalmas, tetőtéri ablak alatti és egyéb kivezetéseket is látok a szomszédaimnál.

 

Szintén érdekelne, szokás-e, kell-e néhány évente lecserélni a fűtőkör vizét, sima csapvíz kell-e bele, ugyanis szuperkemény a víz nálunk. A kazánnal van-e valami teendő pár évente, vagy elég az évi egyszer tejelni a kazános cégnek aki marcona arccal porszívóz egyet, valamit babrál egy gépkocsi pumpával és kitölt egy papírt hogy ismét itt volt?