Gyalogakác 2 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 51245

Én is tapasztaltam, hogy a leromlás az ízt is érinti. Viszont az ízre nagy hatással van a káliumellátás, mivel a szénhidrátszintézist befolyásolja.

Ha magadnak termelnéd, akkor a Balatoni rózsa első osztályú fajta. Rendkívül finom és én az idén egyetlen egyszer sem permeteztem és így is jól termett. A baj csak az, hogy biztos, hogy nem lehet kapni, mert mindig kevés van vető termelve. Zircen kell megnézni, mert ott van valaki, aki termel ilyen vetőt is. Majd megpróbálom előbogarászni. Jó méga a  Százszorszép (mostani neve Rioja). Ezek a fajták metribuzin hatóanyagra érzékenyek, legalábbis a Balatoni rózsáról biztosra tudom, ezért Sencorral nem gyomírtózhatók. Van technológia másik, ha kell, akkor majd szólj!

 

A képen idei Balatoni rózsánk van. Egy kínja volt neki, a feketeszívűség. Ez viszont a forróságnak a következménye, nem locsoltuk, ami vizesen tartotta volna valamelyest  a talajt és így nem lett volna olyan forró a homok és a fajtának nincs asok lombja, viszont a gombáknak se sok életterük van.

Előzmény: Törölt nick (51225)