Volt tüzér Creative Commons License 2011.12.12 0 0 11868

Az "északi részen" egy védett létesítményben volt a dandár vezetési pontja, a 3. Rt. z. vezetési pontja. valamint a helyi század vezetési pontja. A 11. dandár és a 3. Rt. z. vezetési pontja tulajdonképpen egy légtérben volt, mindössze egy üvegfal választotta el a két vezetési pontot. A helyi század vezetési pontja volt egyedül elkülönítve a többitől, de nem túlságosan. Sokat nem kellett tekeregni, hogy egyikből átjussunk a másikba.

Ez a vezetési pont egyébként egy kaptafára készült a későbbi sárbogárdi vezetési ponttal, csupán a hely külsö elrendezése különbözött. Érden a hely miatt építették - mondhatni - külön objektumba a vezetési pontokat és a helyi század lokátorait, míg a sárbogárdi ezred vezetési pontján nagyjából egy kupacban volt az egész. A két föld alatti védett létesítmény viszont kisértetiesen hasonlított egymásra.

A sárbogárdi vezetési pont kicsit nagyobb volt, mint az érdi, ugyanis a Szenyezs-VE egy utánfutóval nagyobb volt, mint a Vektor-2Ve, és ott a lokátorok állásait is nagyobbra kellett építeni. Oda ugyanis a megépítés után a Kabina-66 komplexumot 5N87 és PRV-17 lokátorokkal telepítették, míg Érden először PRV-13 magasságmérő lokátorokat telepítettek.

Nagyjából ennyi.

Hozzáteszem, Érden csak pár alkalommal jártam, míg Sárbogárdon meglehetősen sokat fordultam elő.

Előzmény: klogg (11861)