korkis Creative Commons License 2011.12.08 0 0 55719

Sziasztok!

 

Én is új vagyok a témában, igyekeztem visszaolvasni a topicot, de még nem jutottam a végére :)

Nálam a hormonsor ill. peteérés rendben van, eredetileg minimális pajzsmirigy-alulműködéssel kerültem endokrinológushoz (TSH: 5 fölött volt, a jelenlegi ismeretek szerint ennek 1 és 2 között kell lenni ahhoz, hogy összejöjjön a baba. Jelenleg erre gyógyszert szedek, már 2,8 az érték).

Mivel a petefészkek tele voltak cisztákkal, IR vizsgálat is történt, eredménye:

 

0 perces :    4,7 mmol/L

60 perces:   5,7 mmol/L

120 perces: 5,5 mmol/L

 

Inzulinértékek:

 

0 perces:    3 mIU/L

60 perces:  64,4 mIU/L

120 perces:42,5 mIU/L

 

A doktornő erre azt mondta, hogy nem sorolna az IR-es kategóriába (ebben a kérdésben megosztott a szakma, a különböző munkacsoportok különböző értékeket tartanak mérvadónak), de a sport és a magas GI-indexű ételek fogyasztásának csökkentése nem árthat, javíthat az eredményen. (Szerinte a lakosság nagy részénél ilyen értékeket mutatna az esetleges IR vizsgálat). Tehát még szénhidrát-megvonásos diétát sem kell tartanom. Ennek ellenére mégis elkezdem a diétát, mert hátha segít.

 

A D-vitamin szint csak most érkezett meg, a határérték legalján van: 21,1 ng/mL. Remélem, ha pótlom ezt a szintet, magától csökken majd az inzulin-érték.

 

Még egy kérdés: az elolvasott 20 oldalon sehol nem találtam írást az AVIVA tornával kapcsolatban. PCO-ra és IR-re is ajánlott. Tornázik valaki? Én 6 hónapig tornáztam, amikor kiderült a pajzsmirigyes dolog. Ki tudja, anélkül milyenek lettek volna pl. a hormoneredményeim...

Van valakinek tapasztalata?

 

Előzmény: bibü_ (55693)