elefada Creative Commons License 2011.12.08 0 0 5574

Egyszerű. :-)

Ugyanúgy mint a joghurtot, csak 25 fokon alvasztva.

Vagyis:készítesz egy  anyakultúrát a saját megbízható tejedből.

Nemes egyszerűséggel, megaltatod a tejet. Kész a saját , egyedi, egyéni kultúrád. Ha megaludt, hütőbe tárolod,

2-3 napig eláll.

94 fok körülire felhevíted a tejet, tartod 20-30 percig.

Lehütöd 25 fokra, 1-2% kultúrával beoltod, s 20-25 fokon  altatod kb 20-24 ó

Ízesíted, akár méz-lekvár, bármi, vagy natúr, felvered habverővel, s egy fincsi ívóst kapsz.

Igen én is "sajtosferitöl ismerem. Hungarikum.

Mostanság a joghurtot is felverem, híveim imádják.

Sajna kecskéböl  a tej adottságai miatt a vert tej nem olyan finom, mint tehénből.

Előzmény: Miska-Maska (5572)