Egyszerű. :-)
Ugyanúgy mint a joghurtot, csak 25 fokon alvasztva.
Vagyis:készítesz egy anyakultúrát a saját megbízható tejedből.
Nemes egyszerűséggel, megaltatod a tejet. Kész a saját , egyedi, egyéni kultúrád. Ha megaludt, hütőbe tárolod,
2-3 napig eláll.
94 fok körülire felhevíted a tejet, tartod 20-30 percig.
Lehütöd 25 fokra, 1-2% kultúrával beoltod, s 20-25 fokon altatod kb 20-24 ó
Ízesíted, akár méz-lekvár, bármi, vagy natúr, felvered habverővel, s egy fincsi ívóst kapsz.
Igen én is "sajtosferitöl ismerem. Hungarikum.
Mostanság a joghurtot is felverem, híveim imádják.
Sajna kecskéböl a tej adottságai miatt a vert tej nem olyan finom, mint tehénből.