SolnesMM Creative Commons License 2011.12.07 0 0 9774

  

Aztán lett volna egy harmadik kéménybélelő vállalkozó, de ő 3 időpont egyeztetésre se jött ki.  Végül a kft -és  ajánlat elhalt, visszahívtamaz első ajánlót szóban egyeztettetünk, pontosítottunk meg is egyeztünk egy uag közepi határidőben, de a kezdés előtt 3 nappal közli nem tud jönni nincs az un. szétválasztó idom. Tény utána jártam, aug. ban az a kereskedés  2 hétig leltározott. Peh. Végül pont szept. elsején jöttek és kibélelték a kéményt, majd   3 nap múlva közli, hogy pont egy hét múlva jön a magasságos  műszeres felülvizsgáló. Az adott időpontban pont 8 órát vártunk - nem jöttek. Újabb 3 nap és kiderült nem tudtak bejönni a házba - mondták ők.  36 lakás,    ebből 2 ügyvédi iroda   2 fogászati rendelő,  vagy 16  otthon ülő vénassszony,  1 alapítvány stb. Mondák nem tudtak bejönni. Mire van a telefon ?

 Mindegy a kijelölt időpont után újabb 1 hét és megérkeztek.

  Első kérdésük az volt : volt é előzetes szakvélemény, mondom nem, szerencsétlenségemre hozzátettem,  minek ?

 Gondoltam a kémény bélelő csak ért annyit, hogy  megtudja állapítani mivel kell bélelni  és jó az anyag  és magasság.

 Mindegy sunnyognak és elmennek.  Újabb,  mán nem 3 hanem 4 nap és közli a bélelő - nem vették át, valahol szelel, hogy hol azt nem mondták - újra csinálják. Ok. jöjjenek amint tudnak, jöttek kb. egy hét múlva újra csinálták - a lényeg  a könyöknél,  ahol átmegy a merev cső a flexibe újra betekerték,  mostmár vagy 10 rétegben - alul felül. ( Amúgy műszakilag nem értem a felső légtömör zárást. Ott ha véletlen kijön a füstgáz,  már azt a  30 - 40 cm csak megteszi kifelé, ugyanis ennyi van a kémény végéig .  7 m flexi cső után  az átmenet,   a 30 -40 cm majd a külvilág -ezt a csatlakozást  bandázsolták alaposan.

 Aztán vagy 2 hét és megérkeztek a "műszeresek". Ekkor már ott volt a bélelő is, nagy csend,  áhítat, mértek motyogtak valamit azt persze nem mondák, hogy jó vagy sem, majd kiértékelik. Kiértékelték vagy újabb 2 hét után. Jött a bélelő nagy örömmel, hogy mindent jónak találtak hozta a papírt, amit én azon mód elküldtem a gáztervezőnek - hogy haladjon a munka. A bélelő is megkapta a járandóságát , azt a 240 ezret.

 Csak később már a sikeres gázmeó után néztem meg mi is van abban a szakvéleményben.

 Hát  ! Hát !

 3 oldal helyett  3 sor elég lett volna - a lényeg megfelel.  Ezt a szakvéleményt egyébként a gázművek lefüzi.

 Közben elmentem 3 hétre  világot látni, gondoltam addig elkészül a gázterv.

 Nem készült el , annak is kellett 4 hét.

 Megjegyzés : szegény gáztervező  3 x volt nálam, 3 x a gázműveknél , mindig  valami változást ráírattak, p. azt hogyha valamikor nyilászáró csere lesz, akkor méretezett légbejtők kellenek, nem egy db. hanem így többesszámban. Az lehet 2 , de akár 5 db. is.

 szerencsére a légbeejtőt megúsztam.

 És a gáztervező volt eddig a lególcsóbb, olyan ólcsó, hogy le se merem írni mennyit kért  !!