guthkut Creative Commons License 2011.12.03 0 0 13702

Üdv

 Amennyiben szóba állsz egy nemkivánatos emberrel akkor egyben kérdeznék is.

-Hol van ez helyileg? hátha megtudom mondani a talajviszonyokat, és az már segítség a tekintetben, hogy egyáltalán érdemes-e azzal a kúttal bajlódni.

-ki fizetted-e már ezt a kutat?

-biztosan szunyoghálót raktak rá?

-milyen méretü furatok vannak a csövön?

 

1 ha szunyoghálót raktak rá akkor az nem jó, de még egy próbát megér.

2 ha nem és tényleg zárt az alja akkor még adhat tiszta vizet legfeljebb nem sokat majd kiderül

3 azt megteheted, hogy egy kpe csövet ledugsz végig és fent rákötöd a vezetékes vizet és átmosatod

4 most jön az itteni eretnekség: azért mebrános rezgőt tegyél le mert az viszi a homokos vizet lazán és félő, hogy a homoknak van utánpótlása mert: szunyogháló, mert lehet,hogy nincs lezárva alul a cső stb.... és egy jó szivattyút nagyon hamar le lehet rombolni a homokkal.!

szóval, ha jön a víz a rezgővel percekig órákig és az első egy órában mozgatva teszteled, és hígul akkor kösd ki az aljától visszahúzva 20-30 cm-re és addig járjon még majdnem teljesen tiszta a víz.(lehet 4-5-7 nap is és pár óra is) Türelem!

Ha ez müxik akkor jöhet a rendes szivattyú. szivattyú boltokban vannak kisteljesítményü forgólapátos szivattyúk. Pl: Pilisvörösvár fő út 1

 

A vízoszlop az valóban kevéske, de kavicsban sokhelyen  jól adja a vizet a baj csak akkor van, ha apad a vízszint.

Aztán olyan is van, hogy nyugalmi szint meg üzemi szint és ha az üzemi  kisebb sokkal mint a nyugalmi( a te esetedben 3m vízoszlop)

meg az iszap zsák is egy valós dolog (kútmélység 10%-a) Lehet hogy ezt az iszapzsákot nem jól értem, de a tapasztalatom az hogy egy jó zárt kútban nincs semmi ami ülepedhetne. ellemben vizesfúrásnál az iszap majdem mindig 10% körül ülepedik a lecsövezés elött és ezzel fúrásnál számolni is kell.

 

Elsőre ennyi sok sikert

 

 

Előzmény: qqriq111 (13686)