GPS Creative Commons License 2011.12.01 0 0 3931

 

Jajj-jajj - itt árnyaljunk egy hangyányit, nehogy félreértse valaki.

 

Amiről beszélgettünk, az kizárólag a 20-30 ezer Ft körüli gépkategóriákra érvényes.

 

Ez az a gép-kategória, ahol az akár 30-40%-os árkülönbséget kizárólag egy-egy gép nevéért fizettetik ki - és semmiképp nem a magasabb tudásért, vagy a jobb minőségért.

 

Ma már a gépgyártást nem úgy kell elképzelni, hogy van egy gyár, ahol kint, a kapun írja a márkát és bent gyártják a gépet. Áhhh, dehogy.

 

Ma már óriási, koncentrált, jól felszerelt de nevesincs gépgyárak vannak (ugye nem kell mondjam, hogy főleg hol) - ahova bárki beballaghat gépet rendelni - méghozzá olyan márkanévvel, amilyet kér rá.

Szívesen ráírnak bármit - sőt, ettől még nem is hamisitvány - hisz a márka jogos tulajdonosa rendelte.

 

Ez nem csak a varrógépeknél van így - hanem szinte már minden alsó- vagy közép-kategóriás, lakossági felhasználású  iparcikknél (házt. gép, elektronika, bármi).

 

Ismétlem: az így gyártott varrógépek NEM ROSSZAK !!!

Vagyis olyan nincs, hogy hazavisszük... és NEM varr. Ilyen nincs.

 

Más kérdés, hogy arra és olyan ütemben kell használni - amire gyártották.

 

Egy 20-30 ezer Ft-os gépet (márkától függetlenül !) biztos nem lehet egy bér-varrodába beállítani - ugyanakkor hobbira, vagy háztartási célokra hosszú éveken keresztül kifogástalanul szolgálhatnak.

 

És itt a hangsúly (ebben az ár-kategóriában !!!) a márkafüggetlenségen van - ugyanis ezt minden boltban-kapható gép tudja - vagyis a ráírt márka, az inkább csak esztétikai tényező :-))))

.