angyalheverés Creative Commons License 2011.11.24 0 0 55645

Szia sz30!

 

Bocs, de csak most jöttem rá, hogy nekem írtál.

Panaszaim időnként vannak, ami régebben enyhébb szőrösödést és a menstruációm rendszertelenségét jelentette, de ezek már nem állnak fenn,.szerencsére.

A bőrproblémám a pattanásosság maga.

Anno én szedtem fogamzásgátlót, de nekem a Diane35-től nem múltak el a pattanásaim, a Yadine-tól, ami meg nem pco-ra van, de a bőrgyógyászok a "szebb bőrért!" címszóval írják fel, nos attól meg rosszabb lett, mint valaha. Rákérdeztem múltkor, hogy a cisztásodás miatt nem kellene-e mégis csak újra szednem egy másfajtát, mert azt olvastam, hogy a fogamzásgátló úgymond hibernálja a petefészkeket, így nem rosszabodik a helyzet olyan gyorsan. Azt mondta, hogyha rendeződik a vércukorszintem, akkor a cisztáim is felszívódhatnak, ezért nem KELL fogamzásgátló, elég a Met.

 

Ami Téged illet, úgy gondolom, hogy a pco-ról az endokrinológusodnak kellene többet tudni, nem a nőgyógyászodnak. Ha úgy érzed, hogy nem bízol (/bízhatsz meg) eléggé az orvodosaidban, inkább keress valaki mást, (én is tudok egyet például, majd írj privátban, ha érdekel), mert nem mindegy, hogy ki "kísér végig".

 

Ami a metformint illeti, nálunk majdhogynem fordítva volt. Én nem szerettem volna gyógyszert szedni, de a dokim szerint a Metformin az, ami megoldást jelenthet a diéta és sport mellett. Tehát elkezdtem szedni, pedig, én sem akarok még babát.

Ezen kívűl még azt mondta, hogy kétféle gyógyszert szokott alkalmazni, az egyik csak a férfihormon termelést csökkenti, a másik a metformin, ami kevésbé ugyan, de hat a férfi hormonra PLUSZ a vércukorszintet is rendezi.

 

Még nem teljesen két hónapja szedem, egyelőre nem mondanám, hogy jobb lett a bőröm, de már itt a fórumon is felhomályosítottak, hogy lehet, hogy ez fél évig is eltart. Ha Te is elkezded szedni és van valami változás, jó lenne, ha írnál, kíváncsi vagyok!

 

Előzmény: sz30 (55604)