HEV Creative Commons License 2011.11.23 0 0 34410

Egy hete jártam a területen amit tapasztaltunk az a nagy szárazság, gyakorlatilag a két nagy főcsatorna kivételével az összes csatorna száraz volt Kéthely és Balatonfenyves között. A Nyugati-Övcsatorna és a Nyugati-Főcsatorna közötti terület táblákkal le van zárva. Feltételezhetően a vadászat miatt. Nagyon sok új magaslest építettek a térségben és úgy gondolom, hogy a területen a vadászati turizmus lesz az elsődleges. Talán a Csisztai gyógyfürdőhöz majd kijelölnek valami utat ami lehetőleg autóval is járható.

 

A Hubertus BT.  a saját kezelésű területén már táblákkal kijelölt 3 db nordic walking útvonalat. Tudni kell a cégről, hogy a Braun érdekeltségébe tartozik és németeket nyaraltat/vadásztat  a saját szállodáiban elhelyezve, illetve talán aki nem vadászik azoknak séta lehetőségeket teremt.

 

A vízszint leeresztéssel kapcsolatban jogilag teljesen védett a cég:

 

A vizsgálat feltárta, hogy a vészhelyzetet a vízjogi engedélyezési eljárás működési zavarai is okozták. A terület védetté nyilvánítását követően 32 évvel született meg az a vízjogi engedély, amely a természetvédelmi értékek figyelembe vételével írta elő a szükséges vízszintet, ezt az engedélyt azonban az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügy Főfelügyelőség megsemmisítette.

A főfelügyelőség iránymutatatása alapján a megismételt eljárásban kiadott vízjogi engedély már nem vette figyelembe a terület természetvédelmi igényeit és rendeltetését. A vízügyi hatóság által kiadott engedélyek ellentétesek a területre vonatkozó 1977-óta hatályos védetté nyilvánítási határozattal és a 2004-től kötelező Natura 2000 előírásokkal.

 

Ennek az a lényege, hogy az engedély kérője és kiadója is egyaránt jól járt :-(

 

Képek: http://hevesiz53.blogspot.com/2011/11/balaton-kortura-15-szakasz.html

Előzmény: andrew79 (34405)