Lottie R Creative Commons License 2011.11.21 0 0 55612

Sziasztok! Szeretnék csatlakozni a fórumhoz. Már írtam ide korábban de nem nagyon volt akkoriban időm fórumozni, nem épültem be a közösségbe :).

Én 26 éves vagyok és Pco-m van, már régen tudtam, hogy valami nagy baj lehet velem mert tini korom óta zavarbaejtő helyeken nő szőr, s idővel egyre több kiló jön rám (bár nem vagyok túl jó mostanság fogyókúra/diéta/egészséges életmód terén, ja és a mensim mindig borzalmas volt. Kb 18 évesen voltam először endokrinológusnál aki egy kalap sz... volt, semmit nem mondott, csak hogy majd évekig szednem kell majd a metformint és le kell fogynom, de ilyesmiről szó sem volt, hogy PCO, vissza sem mentem hozzá, mert a metformintól lett rendes mensim akkoriban, fogytam is, nem is szedtem aztán tovább, mivel nem is tudtam mire szedem. Aztán 2 éve mikor izgatottan elmentem nőgyógyászhoz mert nem jött meg és reménykedtem, hogy esetleg baba, akkor egy vizsgálat után közölte a nődoki, hogy pco-m van és hogy majd ha akarok gyereket akkor majd szednem kell metformint és el kell mennem a bp-i meddőségi intézetbe (?), hát egyből leesett, hogy miért is írták fel kb 8 éve már ezt nekem, egyből fel is irattam a régi adagomat. Elkezdtem szedni és kis adagokat ettem, sokat mozogtam, 5 hónapra rá totál váratlanul pozitivat teszteltem egy nap mikor rosszul lettem a kávémtól. Életem egyik legboldogabb napja volt! :) 

A terhesség nagyon jól ment, mivel nem is bírtam sokat enni, így a normál terhesség alattfelszedett átlag kilókon kívül semmi nem jött rám, egyáltalán nem híztam meg. Sajnos szülés után nagyon elengedtem magam, mivel itthon vagyok a babácskával, nagyon könnyű mindig nassolni, sokáig nem enni aztán egyszerre sokat falni, édességeket rágcsálni, stb. Rengeteget híztam mostanság. Ettől aztán most már kicsit depi is vagyok, nehezemre esik a sok teendő a baba kürül is, mert sok a túlsúlyom és sürgősen le kéne dobnom jó 30 kilót! Nem akarok valami éhezős diétába fogni, hiszen az már eleve is őrültség lenne PCO-val, szeretném a tökéletes pco-s étrendet tartani, már többször is elolvastam a pco-s oldalon amiket írnak, hogy mit kellene enni, de valahogy annyira ötletszegény vagyok, és nem tiszta számomra miket kellene pl reggelizni, és mi pl egy jó vacsora? mi az amivel szabad jutalmazni magam néha, mi az amiből szabad jóllakni, stb. soha nem találok jó oldalakat pco-s alacsony gi-s receptekkel, nyilván ezt is szarul csinálom. :) Bármilyen ötletet olyan nagyon szívesen vennék! Ja és sok-sok bíztatást is! Én jó akarok lenni csak lehet hogy kellene hozzá nekem egy pár pco-s sorstárs akivel megbeszélhetem a dolgaimat. :) 

 

aki mindezt végigolvasta annak máris köszönöm a figyelmet!!! :)