GPS Creative Commons License 2011.11.18 0 0 13417

 

Na jó, itt van a házi zsírkészítés "leg-vegább" módja :-)))

 

(Attól "vega" - hogy így valóban egy szálat sem égetjük el a zsírt... csak annyi hőt vesz fel, amennyi épp elég az olvadásához.

Ugyanez kövér-tüzön, lábasban... hááát, azt inkább ne feszegessük.)

 

Szóval ő a felkockázott zsírszalonna egy jénai tálban. Ez kb. 2 kiló, ami itt látszik.

 

 

 

 

 

Ugyanez - de már a mikróban.

 

Itt csak az a fontos, hogy ne a saját fedőjét használjuk, hanem egy sima tányért - ahogy a képen van.

 

Itt aztán adjunk neki csutka-hangerőn vagy 20 percet....

 

 

 

 

 

 

...és ez lesz belőle. Közben figyelgetni (nyitogatni) kell ám, hogy csak a megfelelő színig barnuljon a tepertő.

 

A világos őzbarna az ideális.

 

Előnyös, (de nem elhagyhatatlan) a krumplinyomó - mert azzal...

 

 

 

....csont-száraz, kenyér nélkül is kajálható, illatos tepertőhöz jutunk - és nem utolsó sorban, maximális mennyiségű, kristálytiszta zsírhoz is.

 

Én állítom, hogy ez a zsiradék összemérhetetlenül egészségesebb és természetesebb - mint a százmilliókért orrba-szájba reklámozott, "ÉT-olajnak"  nevezett, vegyipari hulladék.

 

Jaa: Akciós zsírszalonnával van, hogy még olcsóbb is annál - de ha a méregdrága tepertőt is hozzászámoljuk, akkor feltétlenül..

 

 

 

Apropó: mikor ettetek utoljára házi-zsírral megkent kenyeret - paprikával megszórrva, kis lilahagymával a forró citromos-tea mellé?

 

Na azért!

 

U.I. Sajnos, a hófehér, "bóti-zsírok" zöme nem így készül - vagyis nem olvasztva - hanem hidegen préselik ki a zsírszalonnát - a maradék szövetet meg a felvágottakba keverik be.

Azt a fajtát azért nem tudom jószívvel ajánlani - az egy másik műfaj.

.

Előzmény: Borzosland (13415)