stavros milos Creative Commons License 2011.11.16 0 0 24049

Igazad van, nincs annál utálatosabb, mint amikor valaki össze-vissza hord mindenfélét, csakhogy a maga igazát bizonygassa! Én sem bírom ezt, ezért még néhány konkrétum, miért is van a Blizz rablógazdálkodásának köszönhetően bajban a WoW. Miért jogos a javarészt idősebb, egyéb pvp gamékon felnőtt játékosok háborgása, és miért koptak ki lassan, teret adva egy leginkább 10-12 éves korosztálynak:

 

World pvp-t képtelenek voltak megcsinálni. Soha nem működött, nem is fog. Pedig ez lett volna a játék egyik fő eleme (a legelső intróból is ez derül ki, ezt sugallja). Helyette fejlesztik a pve-t, folyamatosan előtérbe nyomva a pvp rovására (miközben többször kijelentették, hogy a pvp mindig is hangsúlyosabb lesz, erősebben díjazzák). Eleinte így is volt... innen eljutott odáig a dolog, hogy mostanra már pve questekkel kell pvp rewardokat gyűjteni. :)

 

Megcsinálták a flying mountokat, a dungeon findert, és gyakorlatilag lehetetlenné tették a wolrd pvp-t. Mivel már 10-10 játékos is képes world laget okozni ha egymásnak esnek, lehalasztva a teljes szervert, ezért csináltak bg-ket, meg pvp zónákat. Jellemző, hogy a bg-k közül a legelső kettőt, a WSG-t és az AB-t átnevezték (Twin Peaks és Gilneas) és eladták újra. Ennyi volt az újítás a WSG megjelenése óta. A 2 zóna Wintergrasp, Tol Barad nem működött soha.

 

Az si biztos jó, minden áldott este 19.00-től 3:00-ig ugyanazokat a raideket nyomni, de voltak olyanok, akik többet reméltek ettől a játéktól, és sokáig küzdöttek, hogy többet hozzanak ki belőle.

Nem értem, hogy a Blizznek miért jó az előfizetői egy részét vanilla patch-es "privát" szerverekre kényszeríteni...

Előzmény: Zka (24048)