A maranta Creative Commons License 2011.11.11 0 0 3914

Jó egy éve nem jártam erre, nem is értem miért kukkantottam be most...

 

Ha megengedsz egy megjegyzést. Az alapokhoz szerintem elég a gép, főleg, ha nem tudsz még varrni. Ha komolyan gondolod, akkor később vehetsz egy komolyabbat, amennyiben szükséges. Bár egy ismerősöm egyszer azt mondta, hogy egy jó varrónő, egy lábbalhajtós Singerrelis megvarr bármit. Bevallom, nekem az első gépem egy egyszerű gép volt, de nem tudtam használni. És azért nem tudtam, mint utóbb rájöttem, mert a nagytudású, drága számítógépvezérelt gép gondolkodik helyetted és beállít mindent, ha tudod mit akarsz varrni, de egy egyszerűbb géphez érteni kell...

 

Aztán az anyósom sok értékes sehgítséget adott és végól megtanultam varrni az alapgéppel is, de fárasztó és lehangoló élmény volt. Szóval nem árt, ha van melletted valaki, akár netközelben, aki segít, vagy egyszerűen veszed a fáradságot és szépen kitapasztalod. Anyagvastagsághoz, megfelelő feszességbeállítás, és tűvastagság. Azért vannak a gombok, tekerők rajta, hogy használdd :-) (utalva GPS bejegyzésére)

 

És én megkérdezném, hogy a tűrúd magasságát lehet-e állítani, mert egy vastagabb (pld. farmer) nadrág felvarrásásnál nem egy elhanyagolható szempont (az enyémen azt is lehetett, de ez sem derült ki rögtön). Vagy kabát, esetleg foltvarrásos takaró több rétegének az átvarrásánál is jól jön.

 

Pedig áttanulmányoztam a kézikönyvét anno, de abból nem lehet megtanulni varrni. Kötésnél próbakötés, varrásnál próbavarás, hogy ne a méregdrága anyagnál érjenek meglepetések.

 

Aztán azt a gépet úgy kitanultam, hogy bármikor szétszettem, kitakarítottam, összeraktam, egyedül a fogazott ékszíjhoz kértem férji segítséget. A mostanival nem merném megtenni, de nem is kell.

 

És még valami. Ha a varrógépcenterben veszed, ott bizony ki lehet próbálni és próbáldd is ki, mert akkkor tudod meg, fogod-e szeretni a gépet. Az első találkozásnál kiderül, összeilletek-e.

 

 

Előzmény: Luca anyu (3909)