korn_batyo Creative Commons License 2011.11.08 0 0 7602

"Tehát parasztlogika szerint, nem ugyan annyi fából, hanem +1kg ÉS +0,2m2 hőcserélő, ugyan akkora tömegáram, füstgázhőfok mellett +3kw-ot jelent...."

 

1 kg fa ide vagy oda... :) Egyetértünk, nem néztem meg tüzetesebben a műszaki paramétereket, csak az járt a fejemben, hogy ugyanakkora tűztérbe, majdnem azonos mennyiségű fát tudnék bepakolni. 

 

Nálatok, akiknél a kazán a 80 fokot simán eléri, a Laddomatot/Esbet a kazán vezérli vagy egy csőtermosztát? Pohikopónál tudom, hogy a csőtermosztát. Ott kicsit ingadozik a hőmérséklet, ki-be kapcsol a ventillátor, de akár 90-100 fokot is elérné a kazánja, míg nálam a ventillátor bekapcsolásával egyből indul a Laddomat és beáll 75-76 fokra, és ott is marad a fa leégéséig. Ha egyfolytában megy a keringetés akkor kisebb kazánhőmérséklet érhető el, mint a ki-bekapcsolós csőtermóval? Persze ez csak akkor igaz, ha a kazán nem bírja elérni a 80 fokot a füstgáztermós vezérléssel, mert ha igen, akkor ott is megy a ki-bekapcsolgatás. Tudom, hogy soktényezős ez a dolog, de alapjaiban jól gondolom?

 

 

Előzmény: joevagyok68 (7588)