borzimorzi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 126711

Abban egyetértünk, hogy az AB szükséges rossz. Ugyanakkor azonban az anyai szervezet károsodásának veszélye sok esetben nagyobb az AB miatt, mint amekkora veszélyt egy terhesség és egy szülés jelenthet. Tehát a magam részéről akkor is inkább szültem volna, amikor még nem engedhettem meg magamnak, ha netán úgy alakul. Pusztán az eü. kockázatok mérlegelése alapján.  (Más kérdés, hogy családterveztünk. Bár így utólag talán jobb lett volna, ha nem tettük volna. De akkor még nem tudtuk, hogy lesz-emiből, ugye.)

 

Ja, és ez nem személyes. Az állami és nemzeti érdek, hogy legyenek jövendő adófizetők, nem elsősorban privát kérdés. Nyilván senki nem ezért hoz meg egy ilyen döntést a saját életében. De a közpénzeket pontosan a célra kellene allokálni, hogy minél több gyereket lehessen vállalni azon rétegekben, ahol a munka és a rendes adófizetés, vagyis a polgári lét a hagyomány. Most ezt a réteget ronggyá adóztatjuk, hogy felelős gyerekvállalásra alig van esélye. S az ő pénzükből stafírozzuk ki azokat, akiktől sok nyugdíjat vagy kíméletet nem remélhetünk, amilyen hagyományok szellemében gyerekeket nevelnek...

 

A megereszkedett cici meg úgyis jön a korral meg a mérettel. Nekem ne mondja senki, hogy Samantha Foxnak 50 évesen is peckesen állnak...  Sőt, akinek fiatalon kicsik vannak, azoknak is lógós lesz öreg korukra.  :-(  Horribile dictu, van, akinek kicsi is, meg lógós is, már tizenévesen. (Anno egy osztálytársam azért utált, mert szerinte "hogy jövök én ahhoz, hogy nekem nem lóg". Még 10 év, és megvigasztalódhat.)  

 

Szóval nem lehet mindenért a terhességet meg a gyerekeket hibáztatni... Egy  apáca sem 16 éves testtel hal el 76 évesen.

 

Üdv:

b

 

 

Előzmény: Gabiiiiii (126708)