borzimorzi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 126700

Megértetted egyáltalán, amit ide betettél? A hölgy szülőanyja  7,5 hónapos - MONDOM, HÉT ÉS FÉL HÓNAPOS - terhes volt, amikor AB-t akart. Hazánkban ez egyszerűen lehetetlen. Csak a 12. hétig lehet dönteni, azon túl pedig akkor lehet csak szó ilyesmiről, ha a terhesség nemi erőszak következménye, vagy a gyermekről bebizonyosodik, hogy genetikailag sérült. De még ilyen esetekben sem biztos, hogy engedélyezik.

 

Ettől még tény, ami tény, az AB nem családtervezési eszköz. Nem szabadna hagyni, hogy egyesek annak tekintsék, vagy afféle utólagos fogamzásgátlásnak. Vannak azonban olyanok is, mint pl. én, akiknek spontán abortusz vagy a magzat méhen belüli elhalása miatt van szükségünk a nagytakarításra, nehogy hullamérgezésben elpatkoljunk. Szerinted patkoljunk csak el nyugodtan, mi?  Beteg vagy te, ember?

 

Az persze tény, hogy nagyon meg kellene nézni az indoklásokat. Előfordul az is, hogy valaki csak azért kér AB-t, mert a terhességre hivatkozva sem képes elérni, hogy a biológiai apa feleségül vegye őt, netán elváljon a meglevő nejétől. Ilyen esetben szerencsétlen babának semmi más bűne nincs, csak az, hogy pasifogó eszközként nem vált be. Mármost, ha a nőnek amúgy van lakása és megfelelő tartalékja a bankban, akkor szvsz indokolatlan engedélyezni az AB-t. Képes ugyanis eltartani, és ő maga, saját szabad akaratából döntött úgy, hogy nem használ kotont. És ettől még nem köteles fel is nevelni, örökbe is adhatja.  Nem OK az, hogy egy ártatlan ember az életével fizessen azért, hogy egy másik embernek ne legyen egy kicsit nehezebb 3 hónapja. Mert gyakorlatilag az első 3 hónapban előforduló reggeli émelygés csak kisebb kellemetlenség. Megvallom, személyesen csak erről tudok nyilatkozni, mert csak ezt az időszakot tapasztaltam meg eddig, a harmadik hónap végéig még sose sikerült eljutnom. Az ismerős anyukák szerint a következő 3 hónap nem gond, émelygés már nincs, dögnehéz poci még nincs. A várandósság csak akkor lesz igazán terhes, amikor már nagy a pocak. Ez csak az utolsó 3 hónap, ha a kedves mama nem zabál, mint a disznó.  De van, hogy csak az utolsó 2 vagy 1 hónap igazán nehéz. Plusz a szülés. De megbeszélheti az orvossal a császárt is, bár annak nagyobb a kockázata.

 

Szvsz nem rendjén való, hogy ítéljünk halálra egy ártatlan embert csak azért, hogy megkíméljünk valakit ettől a "hatalmas" kellemetlenségtől.

 

Ehelyett inkább alapos és kiterjedt oktatásra lenne szükség a tini korosztályban mind a fogamzásgátlás módszereit, mind pedig az örökbeadás módozatait illetően.

 

De az AB lehetőségét mint mentsvárat az első 12 hét idején szvsz mindenképpen fenn kell tartani az olyan esetekre, amikor az anya önmagát se tudja eltartani, a családja sem segíti, és örökbefogadó szülő sincs a láthatáron.

 

Üdv:

b

Előzmény: maultier (126699)