dlaci64 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 5122

T Fórumózók

Régóta és sokszor olvasgatom ezt és más fórumokat is kemence épitéssel kapcsolatban.

Nem értem,hogy mindenki miért téglából cserépből épiti a kemencét,miért nem sima törekkel szalmával kevert agyagból?

Szerintem sokkal olcsóbb és jobban formázható,

Vagy csak nekem szerencsém volt az építésnél? 1 m átmérőjű kémény nélküli búbost épitettem egy éve 10 cm es falvastagságal ,és semmi baja sincs..

Most tervezek nagyobbat 15 cm es falvastagsággal,szintén csak agyagból,de gondoltam előtte azért közvéleményt kutatok kicsit,hogy igy vajon miért nem épit senki??

A másik kérdésem az lenne,hogy a rengeteg képen látható elől kéményes kemencéknek miért van olyan vastag és magas kéménye? Nem épp alacsony és vékony kellene,hogy csak a füst távozzon,és ne legyen nagy huzat bene ami kikaphatja a meleget is?

A válaszokat előre is köszönöm-laci