Kiccsillag2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55513

Sziasztok! Kérlek segítsetek!

Még új vagyok itt, bár időnként beleolvastam a fórumba. Megpróbálom röviden a lényeget leírni. Nemrég igazolódott hogy PCO-s vagyok, (magas tesztoszteron évek óta, fog.gátló előtt erős rendszertelen mens., és jelenleg már inzulinrezisztencia is fennáll). Ez utóbbival kapcsolatban szeretnék kérdezni Tőletek. Lassan 2 hete  szedem a Merckformin XR 500mg-t, és úgy érzem csak erősdtek ezek az éhezési rohamok. Nem bírom 1,5 óránál tovább evés nélkül, mert leesik a cukrom és rosszul vagyok, beindul a szívem, nehezen kapok levegőt, remegek. Aztán perceken belül megugrik, majd újra vissza. 5,5- 7,8 ehhez hasonló értékek körül, alatt és felett picivel. Ti is tapasztaltatok ilyen tüneteket?

Augusztus elején történt cukor terheléses vizsgálat (evéssel, nem cukros vízzel) ahol is a cukor 4,6,- 8,5- 7,1 volt az inzulin 9, 74, 71. Külsőm 172 cm, 58 kg (19 BMI). Tehát vékony vagyok, nem szeretnék tovább fogyni. Azonban nagyon nehzen viselem ezket a rosszulléteket, iszonyat legyengít, nem bírok figyelni a munkámra. Legnehezebb a délelőttöt kibírni, szinte folymatosan eszek, és még így is rámjön.

Tudnátok e tanácsolni valamit?

Az étkezésre próbálok figyelni, 180gr-os diétát írtak elő, csak teljes kiőrlésűt eszek sok zöldséggel, szinte minden étkezés mellé eszek zöldséget, rostot. gyümit csak délután és délelőtt egy keveset.

Szerintetek több szénhirdátot kellene ennem, nem azért esik , illetve ugrál folyton a cukrom?

Van rá esély hogy idővel ez elmúlik, és megszokom a gyógyszert? Vagy nem kellene csökkenteni az adagot? Most 1dbot szedek este, de elvileg emelni akar a doki 1000mg-ra.

Várom válaszotokat mielőbb!

Hálás köszönettel,

Nóry