Paleokrites Creative Commons License 2011.10.27 0 0 501

Barátom, te is értékes tagja vagy a társadalomnak, ne bunkózd magad, és ne sértsd meg az emberiséget ilyen lejáratásokkal, ahogyanm a keresztények is tartják a testet, mint akárminek!

 

Valójában nem iggazán kell kidomborítani, hogy élő hit, avagy hit, netán éppen hit, nem kell fokozni, hogy halott hit, éledező hit, valódi hit, hamis hit, meg ilyenek, mert ha létezik akármelyik formában az élő és azért mert te élsz, avagy az akiben a " hit " van!

 

A hit egy érzelmi tőltet, egyféle (utolsó) reményféleségben...., valójában pusztán ez a fogalom, hogy hit, nem is takarja azt az emberi tulajdonságot, amit megmagyarázni is nehéz lenne, mert a hit nem uniformis, minden emberben az ( előérzet ) másképpen, más reagensként aktíválódik, alakul, fejlődik és éri el a csúcspontot!

 

A hit nem tesz boldoggá, nem az a feladata, valójában tudatos egyházilag meghatározható hit nem más, mint elmei vezérlet egy pszichótikus tudatalatti elképzeltetés tényező!

 

Miért nem akarok hinni?

 

Mond, a hit akarati tényező, akarni kell és máris megvan a hit a miben? Jézusban, megváltásban, vallási demagóg hitételekben?

 

Maradjunk a természetes emberi reakcióknál, ne állítsunk mesterséges képzeteket, és ne nyomjuk el azt egy hiedelmi kultusz filozófiai eszméiért!

 

 

Előzmény: vándorlós (500)