tamas83 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 56297

Sziasztok!

 

Két hete beépítettünk egy Celsius vegyeskazánt a már meglévő gázfűtéses rendszerünk mellé. (Baxi fali turbós+indirekt 120l+hidraulikus váltó+3padlókör+4radiátorkör) Az előremenőbe beépítettünk egy 12literes tágulásit, egy motoros szelepet, a visszatérőbe egy szivattyút. Ha a víz a vegyes kazánban 35fölé megy, akkor egy csőtermosztát kapcsolja át a motoros szelepet a vegyes felé, indítja a szivattyút, valamint kiiktatja egy relé a gázkazán termosztátját. A hidraulikus váltó utáni két szivattyút (ami annyi melegvizet vesz le a hidr. váltóról amennyi kell a házba) plusz egy csőtermosztát kapcsolja.

Azóta alig fogy gáz, és mivel rengeteg hulladékom van, így bátran nézek a tél elé.

A bajom a következő: ha a vegyes kazán felől megy a víz a rendszerre, és a gázkazán be akar kapcsolni melegvizet csinálni az indirektbe, nem mindig sikerül neki, tehát nem bír a gázkazán alján található mágnesszelep behúzni (kattog, pattog).

 

Szerintem az lehet a gond, hogy a visszatérőbe nem raktunk visszacsapószelepet, és így a vegyes kazán szivattyúja "rászív" a másik rendszerre. (pedig már a legkisebben dolgozik a szivattyú)

A legfurcsább az, hogy általában egy nap alatt (a vegyessel történő tüzelés alatt) csak 1X csinálja, máskor simán behúz.

 

Mi lehet a gond, mit javasoltok mit tegyek?