vándorlós Creative Commons License 2011.10.25 0 0 493

Egyházamat, akár katolikus, akár más jelzővel ellátott, soha se szidjátok, de az egyháziak hibáit szeretetből, a javítás szándékával, ki kell tudni mondani, mert ilyen értelemben feleltek egymásért, vagy inkább így mondom: feleltek magatokért.

 

Vigyáznotok kell, nehogy bűnrészesek legyetek hallgatásotok által. De arra is vigyáznotok kell, nehogy vétkezzetek beszéddel szeretetlenségetek által.

 

Sokszor és sok mindenben nem könnyű világosan látni. Ez főleg papoknak nehéz. Neveltetésük nem erre készítette fel őket. Ti ne várjátok el mindenkitől, hogy gyorsan és örömmel lásson úgy Engem, mint ti láttok. Nagyon kevés embernek adatott olyan lehetőség, mint nektek e téren. Főleg papoknak nem adatott. Nekem is főleg papok és főpapok voltak elítélőim, s közülük legtöbb valóban nem tudta, hogy mit tesz.

 

 

Bizony meg kell tanulnotok várakozni. Nem megalkudni! Várakozni! Akár évezredekig is. Aki tudja, hogy örökké él, annak ez korántsem kibírhatatlan.

SZERETNI nem jelenti azt, hogy föl kell adnotok azt, amit jónak láttok, hanem azt jelenti, hogy mások, ha jó szándékúak, akkor le tudják olvasni rólatok életem, szeretetem boldogító hatását.

 

Nem lehet a szeretet határát illetően szempont az, hogy hol térnek el mások az Én tanításomtól. Szempont az, hogy mennyire tudjátok rugalmassá, simulékonnyá tenni a Tőlem kapott tanítást.

A szempont az, hogy boldogítóan tudd alkalmazni magad és mások számára a Tőlem hallottakat. Ezért mondtam el azokat! (Jézus;HANG, 33)

 

http://web-hang.hu/hangdb/?p=kereso&hol=ckv&mit=katolikus&id=33#lev