Miska-Maska Creative Commons License 2011.10.24 0 0 5382

Sziasztok.

 

Egy ideje a fórum olvasója vagyok.Nagyon sok hasznos információt olvastam .Régebben már  sikerült paneer sajtott készítenem .Szombaton viszont belevágtam a gomolya készítésbe,az itt tanultak ,olvasottak szerint.6 llter tejből lett 1kg  10 dkg .Az ordát is megprobáltam az is sikerült.A gomolyát hagytam állni 24 órát szobahőmérsékleten és gondoltam megprobálom a parenyica sajtot is elkészíteni.Azt is úgy ahogy itt olvastam.70C víz és fakanál között gyúrogatni.Nem sikerült.:( Utánaa gomoly egy része ment 20% szólébe .Egy részét pedig ledaráltam sóztam ,fűzszereztem és prészeltem 12 órán keresztűl.Érdekelne hogy miért nem sikerült a parenyica?Valamit esetleg elrontottam volna vagy nem savanyodott  ki kellőkép a gomolya.Hogyan érleljem tovább őket?Halottam már hideg,meleg érlelésről .Ti az alap gomolyából még mit szoktatok készíteni?

Elnézést kérek hogy ilyen hosszú lett a levelem.Remélem nem írtam sok butaságot.

Előre is köszönöm a válaszokat.