Feriba51
2011.10.16
|
|
0 0
58703
|
Helló Szilvakukc!
Először elgondolkoztam, hogy mit is jelent a zárójeles megjegyzésed, de aztán arra gondoltam, hogy tőled úgy sem számítok semmi jóra és feladtam:-)))))))
Ellenben a többszöri aroma, íz veszteséggel kapcsolatban egyet értek. Minden főzés után elillan egy bizonyos mennyiség.
Ezért hívnám fel itt a figyelmet egy módszerre (talán olasz), amit itt írt le valaki.
A kierjedt cefrét kipréselik, a levét kifőzik, aztán az alszeszt keverik a préselés után maradt "törkő" egy részével és úgy csinálják a tisztálást. Így a gyümölcs rostos része csak egyszer van főzve. Talán van benne valami.(?????)
Szőlő cefrével esetleg kipróbálom. Egy lekvárszerű cefrénél (alma) nem hiszem, hogy lehet alkalmazni.
Jó nedűt!!!!
|
Előzmény: szilvakukc (58694)
|
|