Feriba51 Creative Commons License 2011.10.16 0 0 58703

Helló Szilvakukc!

Először elgondolkoztam, hogy mit is jelent a zárójeles megjegyzésed, de aztán arra gondoltam, hogy tőled úgy sem számítok semmi jóra és feladtam:-)))))))

 

Ellenben a többszöri aroma, íz veszteséggel kapcsolatban egyet értek. Minden főzés után elillan egy bizonyos mennyiség.

Ezért hívnám fel itt a figyelmet egy módszerre (talán olasz), amit itt írt le valaki.

A kierjedt cefrét kipréselik, a levét kifőzik, aztán az alszeszt keverik a préselés után maradt "törkő" egy részével és úgy csinálják a tisztálást. Így a gyümölcs rostos része csak egyszer van főzve. Talán van benne valami.(?????)

Szőlő cefrével esetleg kipróbálom. Egy lekvárszerű cefrénél (alma) nem hiszem, hogy lehet alkalmazni.

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: szilvakukc (58694)