arhat1 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71480

Ha már így megszólíttattam, akkor valamit reagálok. No, meg így a kedvenc videóm átugrik a következő oldalra...:)

 

"Nos, éppen ez a hozzáállásod hozza létre a kontrasztot Arhattal. Hogy bár elsőre, talán még harmadikra is szar amit látsz, de mégis megengeded annak a lehetőségét, hogy egyrészt tévedhetsz (erre a legtöbben képtelenek) másrészt pedig nem zsigerből utasítod el, hanem gondolkodsz a dolgok, és valaban "nagyokhoz" viszonyítva szemléled."

 

Megállapításod részben helyes. Tévedsz abban, hogy zsigerből elutasítanék valamit, de igazad van abban, hogy elsőre, sőt sokadikra is szar amit látok. Lehet hogy 2-3 év múlva már jobb videókat fogsz készíteni, akkor hidd el, el fogom ismerni hogy az jó. Ez, most nem az.

Most azt látom, mint a kilencvenes évek elején az orosz tanárokból átvedlett angol tanároknál: két leckével járnak a tanítvány előtt.

 

"Ami elindította bennem ezt az egész dolgot, az éppen az a rengeteg degradáló vélemény, amit harcművészeti fórumokon kaptam."

 

Egy tanár mondta a következőt egyszer a szülőknek:

"Ha odajön egy gyerek, mert azt mondták rá, hogy hülye, azt válaszolom, hogy ne törődj vele. Ha ketten mondják, még mindig ez a válaszom. De ha egy egész osztály mondja, hogy hülye vagy, akkor sűrgősen gondolkozzál el azon, mit rontottál el."

 

"Néhány év alatt elfog jutni ez a dolog oda, hogy majd versenyzőket tudok kiállítani valamilyen (dominánsan vingcsun stílushoz) kialakítot szabályrendszerben..."

 

Dominánsan vingcsun szabályrendszerben miért is indulnál el? Mondjuk, ilyen nem igazán létezik, másrészt minek ebben megméretni a rendszert? Szerintem ha valaki ki akarja próbálni magát, vagy a rendszerét, remek lehetőségeket adnak a nyílt versenyek. Lehet hogy tévedek, de a nagy stílusalapítók nem kreáltak maguknak szabályrendszereket, amikor a világ elé álltak a rendszerükkel.

 

"Valójában tehát az ellenzőim hozták létre ezt az elképzelést, én csak egy ajtó vagyok, amin keresztül egy ideából, gyakorlattá léphet elő a fizikai valóságunkba... Tehát nem találtam én fel semmit, egyszerűen szét szedek dolgokat össze keverem és újra összerakom, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy néha (talán értelmetlen) filozófikus megközelítéssel nyúljak ehhez a dologhoz, amit Én pofátlanul talán, de a sját nevemről neveztem el..."

 

Az a jó Benned, hogy harcművészeti tudásodnál már csak a szerénységed nagyobb....:D

Előzmény: Hfs (71477)