bigbabylon Creative Commons License 2011.10.10 0 0 71479

 "ad abszurdum a vingcsunt ki lehet egészíteni más stílusok mozgásanyagával és taktikai megfontolásaival, és mégis azonos értékű küzdővé válhat valaki bármely vingcsun küzdővel."

 

Ezt szvsz nem vitatja senki.

Speciel,én mindig egyetértettem azzal,hogy a valódi küzdelem gyakorlására legjobb az utcaharc,de mivel senki nem akarja megöletni magát edzés cimén,nyilván ezután az a legjobb módszer, ami ezt megközeliti.Mint a vadászpilotáknál,a szimulátornál jobb a valódi ,szabad gyakorlás,a szimulátor meg jobb ,mintha szaladgálnak a gyepen ,kezükben kis modelekkel és orditoznak,hogy "Bandita 9 óránál".... viszont ez is jobb,mintha csak döglenek a fűben,bámulva a bárányfelhőket.

 

A két ok,amiért általában egy x ideje gyakorló thai boxos agyonver egy x ideje gyakorló karatést ez (szerintem!!):

1.A thai boxos ezen elvek mentén halad (magyarul bunyózik)

2.A thai boxos ezen elvek mentén edz (magyarul a bunyóra)

 

Az F Zsolttal itt beszéltünk el mindig egymás mellett....nekem az volt a véleményem ,hogy nem a karate rosszabb,hanem a karate tanitása,mint a thai boxé.Elméletben ,ha két azonos képességű stb.stb.akkor a karatésnak kellene győzni,a ringen kivül....hogy nem igy van,az nem a karate hibája,hanem aki tanitja,azé.Az megint más kérdés,hogyha előkerülnek a régi thai technikák is.

Nem zrikálásból mondom,hogy engem ezek a fura nevű régi thai box dolgok a goju ryura emlékeztetnek.

 

Visszatérve hozzád,kedves Hsf,amit irsz az OK,csak erre nem kell egy uj stilust alapitani,elég lenne a régit normálisan csinálni.

Másrészt ,ahogy értelmezem, a végső cél az MMA....de azt hiszem vannak olyan szakemberek akik ezt okitják,az ebben a dologban szerzett nagy tapasztalatuk alapján.Nem kell mindig feltalálni a spanyolviaszt.

Másrészt nem teljesen világos,hogy most MMA vagy "dominánsan ving chunhoz kialakitott szabályrendszer"

Ugyanis az elsőnél (you tube tapasztalat csak)azt látom,hogy két csucsra edzett galdiátor élesben üti vágja egymást,

a másodikban meg ha beirom "ving chun free fight"két elmebeteg bohóckodik .......lásd a "nemes wing tsun harcos nem fetreng a porban "axiomát,pedig hát fetreng az,ha odarántják.

 

Ez megint nem a wt ellen szól,a wt behelyetesithető a fenti karate helyére,csak (hogy képszerű legyen)nehogymá' a zengőbüdöskei ninja klub alelnöke tanitsa meg nekem,mit csináljak Boszniában,ha a helyi erők galambnak néznek,

lehet hogy jobban járok egy ontarioi suttyóval,aki nem ismer ugyan olyat,aki ismer egy olyat, aki hallota ,hogy 100 méterről bele lehet dobni a rohamkést szemből a géppuskásba,viszont át tudja adni azt a remek tapasztalatát,hogy "kushaggyá' le ,mer megdöglesz"

Remélem érthető az analógia.

 

Abban nem foglalnék állást,kell e a hosszubot,meg a kard,pld nekem rokonszenves a Norbi nickű miskolci srác véleménye, azon a bizonyos másik fórumon,a multkor azt hiszem ő irt valamit erről,miért jó gyakorolni,azt el tudtam fogadni.

 

Na,ez nem rövid lett.

Aztán csak okosan,nehogy az legyen,hogy trollt etetek:P