norbi0325 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 5232

Szia balu.maci104

A Segítséged szeretném kérni.. VW sharan II -ról van szó  d5zf kazánnal.....Kapcsolóval szeretném indítani a kazánt 8 fok felett,ha beindítom az autót ,mert hát ennek a kazánnak kell a generátor jel is ,hogy működjön.. Párhuzamosítottam egy kapcsolót a bimetállal  az utastérbe húztam ,mondván ha rövidre zárom ,akkor majd elindul a kazán is (ezeket a tippeket kaptam )  nagy francokat ! .8 fok alatt ad egy jelet a climatronik és ezt zárja rövidre a bimetál...jól mondom ( írom ?)

De ez a jel csak 8 fok alatt van !   Nos én méregettem 12-14 V körül ...adtam is rá 12 V ot a szivargyújtó pozitívjáról,amit a kazán 6-os csatlakozóján meg is tudtam mérni.....10 fok van beindítom a kocsit, el is indult a kazán de csak félig!!  az üzemanyagszivattyúja nem kapcsolt be, pörög a venti füstöl egyet ,és leáll.....próbáltam többször is ...

Jött az este 8 fok alatt van lekötöttem róla az előzőleg ráakasztott 12V-ot..beindítom az autót és megy rendesen..kattog begyujt és fűt.....Kérdés ! : mit rontottam el ?hogy oldjam meg ? arra gondolok,hogy ennek a kazánnak nem 12 V kell hanem valami más indítójel oda a 6-os lábra!

Segítséged előre köszönöm

norbi