kertpont. Creative Commons License 2011.10.03 0 0 20389

Ki a hibás? A Vágóhíd felől közlekedtem a Gyáli úton a munkahelyem bejáratáig (2-6 szám) 7.45 táján. Be akartam balra kanyarodni az ingatlan parkolójába. Szemben egy sávban hosszú kocsisor. Indexelek, állok, várok. Végre megszán valaki, és beenged. Alig dugom át az orrom a kicsisoron, az autómba vágódik egy a kocsisor mellett vágtázó rém. Hibás vagyok? Balról kanyarodtam, ő egyenes irányban haladt. Tehát övé az elsőbbség. De ezt a külső sávot mégsem használja senki. A Nagyvárad tér felé, előbbre, már néhány parkoló autó áll ugyanebben a sávban. Felfestés sehol. Van itt párhuzamos közlekedés? Elvileg lehet, mert elfért két autó azon a szakaszon. Akkor a sok "marha" miért megy egy oszlopban?

 

Mi nem tudtunk megegyezni, rendőrt hívtunk. Nyilván én leszek a hibás. Vagy nem tudom. A helyszínelőt kérdeztem, aki csak annyit mondott: "Hogy hány sáv van, ezt az dönti el, hogy elfér-e két autó egymás mellett. De inkább, szerintem itt egy sáv van."

 

Most akkor mi van?

 

Számomra egy megoldás van, később megyek dolgozni, amikor ritkul a kocsisor, és látom, hogy mi történik a "külső sávban". Egyébként ui. vakon lehet csak belevágni a kanyarodásba.