KömKel Creative Commons License 2011.09.26 0 0 2114

Én mindenképpen a tulajdonossal csináltatnám végig az egészet, de több hónapig fog tartani...

 

1. Fennmaradási engedélyt kell kérnie, hivatkozva a 2000-ben megépitett állapotra. A pont 10 év nem jó játék, mindig 11. évet kell minimum beleirni, 2 tanúval hitelesiteni. (A műholdfelvételekért nem kell aggódni, 10 évvel ezelőtt gyakorlatilag sehol sem volt ez a technika, a légifotózás meg rohadt drága volt, és 5 évente csinálták.)

 

A fennmaradásihoz kelleni fog komplett épitész tervdoksi (esetleg statika), plusz MÁSFÉLSZERES illetékbélyeg, mint ami egyébként kellene. Plusz kéményseprő egyeztetés pl.

 

2. Ha a jogerős engedély megvan (ami egyben használatbavételi is), akkor földmérőkkel fel kell méretni, és a térképmásolatra átvezettetni. A földmérők 40-50e Ft-ot kérnek, plusz 20e körül van az egyéb illetékek, papirok dija. (időben 1-2 hónap)

 

3. Ha átvezetésre került, onnantól tiszta számodra a terep, minden aggály nélkül meg lehet venni. (időben 1 hónap)

 

Ha a tulaj ettől húzódozik, és/vagy pénz-időszűkében van, akkor vedd meg igy (miután átbeszélted egy épitésszel karöltve a hatóságnál a fennmaradásit), de az adásvételibe az ügyvéd irja bele a 10 éven túli épités tényét.

Sajnos a fennmaradási-kontra rendezési terv között lehetnek ütközések, mert ha pl útszélesitésre kell nekik a terület, akkor kisajátithatják=bontás. Ezért kell mindenképpen a hatósággal is beszélni, és ha lehet akkor nem a mezei ügyintézővel, hanem a csoportvezetővel, akinél a kimondott szónak súlya van.

Előzmény: nopánick (2113)