Leírom a tanulságos történetem FIMOL témában - mindenki okulására.
Bevezetés
Elvittem a robogómat szervízbe, lássuk, hogy ki - kivel van, jön a tél, van -e vmi gond?
Szerelő szétszedte és úgy szerelte össze, hogy a variátor egyes alkatrészei 1 nap múlva önnálló életet éltek a hajtás házban.
Hallottam menetközben a zajokat, bár ugyanúgy hasított a moci, mint előtte, azért néhány nap múlva visszavittem és reklamáltam.
Tárgyalás
Szétszedte és felmértük a helyzetet. Az elején közöltem, hogy részemről "no money" és nagyon sürgősen kell.
Sokminden történt ott bent, de a lényeg: egy fém alkatrész (berúgóracsni ellenkerék) darabja be volt feszülve az olajpumpát meghajtó fogas-szíj és a ház közé, tehát a motor az utolsóként megtett 80-90 km alatt egyetlen csepp olajat sem kapott!!!
A kenést ezalatt a távolság alatt kizárólag az a kb. 2ml Fimol adta, amit a tankoláskor hozzáadtam!
A szerelővel lehúzattam a hengerfejet és a hengert, és tüzetesen átnéztük a felületeket olyan részeket keresve, amely túlzott kopást mutatna. (Én nyilván azért, mert akkor annak a javítását is rájuk feszítettem volna, az tuti.)
Gyönyörű tükrös volt minden, csak a szerelő jegyezte meg, hogy nem érti, miért olyan fekete itt minden!!! :-))
Befejezés
Továbbra is ajánlom szíves figyelmetekbe ezt a kencét, mert életmentő lehet!