Törölt nick Creative Commons License 2011.09.11 0 0 8231

Erre az anyakönyvi adatbázisra gondolsz?

 

http://www.natarch.hu/fondx/aker.html

 

Lehet úgy is, hogy odamész, beiratkozol és kikéred, asszem az először kutatóknak azonnal hozzák a filmeket, második alkalommal már előre kell kérni. Azt is lehet, hogy elküldöd az óbudai kutató email címére hogy milyen filmeket készítsenek elő (elméletben aznap reggel 7 óráig kell hogy megérkezzen az email, de ha pár perccel később ér oda, az sem gond), és 10 órára már hozzák is.

 

Ha jól emlékszem összesen 10 filmet lehet kikérni egyszerre, 4 kérőlapra elosztva, egy kérőlapon max. 5-öt. (így lehet pl. 5-5, 2-3-3-2, 4-4-1-1, , 5-3-1-1, stb. összeállításban variálni) Ha adott filmek egy kérőlapon szerepelnek, csak egyszerre tudod kivenni és visszaadni, külön-külön nem! A filmek a kikéréstől számítva egy hétig vannak előkészítve a polcon, ha nem veszed át, visszaviszik. Ha átveszed, 30 napig lehetnek nálad és egyszer hosszabbíthatod őket. Amíg dolgozol velük lehet kérni fiókot és abba beleteszed, így nem kell mindig kikérni és visszaadni. Benne van a pakliban az is, hogy ki van adva a film, vagy "aktás" azaz vidéken van, utóbbi esetben egy-két hónap, de néha még akár fél év is lehet, mire visszakerül.

 

A 800 felvétel kb. egy tekercs, amit az adatsűrűségtől és olvashatóságtól függően fél óra - két óra alatt végig lehet böngészni.

Előzmény: entonio92 (8230)