melondinnye Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2404

Szerintem ez nem újdonság, kb. egy éve nézegettem a bankokat, és szinte mindegyiknél volt külön, százalékos díj a külföldi kártyahasználatért (ill. az internetes, nem GBP tranzakciókért is). Azért írom, hogy szinte, mert tuti nem az összes bankot néztem meg.

Én a Lloydsnál vagyok, még nem küldtem haza pénzt, de azt láttam, hogy £5000-ig most már 'csak' fix £10 a küldés díja. Persze ebből még lejön a hazai bank T+2-re-ráülünk-hátha-bedöntik-odahaza-még-egyszer-épp-a-forintot stílusú, pislogási és köhögési díjjal emelt jutaléka is, de talán ez a leggyorsabb.

 

Gondolkoztam még Paypalon is, de ott sajnos néha teljesen random módon letilthatnak, sok rémtörténetet hallani, én nem bízom benne, inkább csak a netes vásárlásokra használom.

 

Egy harmadik - az általam ismert legolcsóbb - megoldás lehet a Moneybookers. A módszer az lenne, hogy beregisztrálod, és ellenőrizteted először az angol, majd a magyar számládat, aztán az angolról feltöltöd az egyenleged egy átutalással, a magyarra meg lehúzod. Elég kedvező a konverzió, és a jutalék is elég alacsonynak tűnik. Az egyetlen hátránya, hogy elég lassú lehet szerintem: egy feltöltés-lehúzás akár 6-7 munkanapba is telhet, de eddig ez a legolcsóbb pénzintézeti megoldás szerintem.

 

Majd még kutakodom, hátha van olcsóbb és gyorsabb módja (ami nem posta :D - attól én is fáznék nagyon), de ha van még valakinek ötlete, azt is szívesen várom.

Előzmény: wog33 (2403)