Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 54963

"Ha kétpont vezérlésű, de komoly termosztátod van...": Siemens REV 24

 

"Lehet, hogy viszonylag alacsony előremenő érték van neked beállítva, és amikor a kazán elindul, nagyon hamar eléri ezt a hőfokot, és kikapcsol, mielőtt modulálni tudna."

 

Nem. Nem a kazán kapcsol le, hanem a termosztát, ami ugye független az előremenőtől meg a kazántól, mert nem kétirányú a kommunikáció, mint az e-busnál. Hallom, hogy kattan a termosztát és lekapcsolja a kazánt. Utána két percmúlva megint kattal bekapcsolt, egy perc múlva megint ki.

 

Ez a Wolf cgg 1k 24 egy nagyon "buta" szerkezet. A felahasználó nem tud sok mindent álítani rajat. Van egy melegvíz tekerő és egy fűtővíz tekerő és kész. Ennyi az összes állítási lehetőség.

A fűtővizet 8-as állásig lehet föltekerni. Nálam úgy 7-ig épphogy elszenved 50-55 fokon. Ha 7 fölé tekerem, akkor nagy nehezen eléri a 60 fokot, de drasztikusan nő a gázfogyasztása is. 60 fok fölötti előremenőt még soha nem produkált. Így is elmegy havi 500m3 gáz egy 100m2-es házra, ami sok.

A teljesítménnyel lehetne játszani, sőt nagyon sok mindent lehetne állítani még azt is, hogy a tekerőn az egyes számok, hány foknak feleljenek meg. De hogy az alapértelmezett paraméterket meg lehessen változtatni, kell hozzá egy Wolf BM-szabályozó modul. A szerviz is ezzel állítja be első beüzemeléskor, (jobb helyeken). Ez viszont valami 60000Ft+áfa a legolcsóbb helyeken is.

Anélkül viszont nem sok mindent lehet rajta állítani.

 

Az ötleteket azért köszönöm és hogy próbálsz segíteni. :)

Előzmény: maszibmw (54955)