stevie-w Creative Commons License 2011.09.06 0 0 38193

23.-án szófiába, a hotel Lozenetzbe szálltunk meg, 3 főnek 70 euró reggelivel, színvonalas körszobás, plazma tv-s európai minőségű szálloda. 

 

 

Egy éjszakát én is aludtam ott, az egykori üzlettársam testvéréé a hotel. Mondjuk az elhelyezkedése nem a legjobb.

 

 

az ételek összeségében elmentek, az ízhatás azonban gyenge volt, a levesek finomak, ízletessek, de a másodikak rendre gyenge fűszerezésűek, sótlanak, íztelenek, a reggeli 3 nap után már bórzasztóan unalmas volt, mindig uyganaz: rántotta, virsli, kolbász szerűség, íztelen sült szalonna, .......

 

 

Ezek szerint a brit turistákra vannak ráállva. Ez ugyanis az ő ízlésviláguk.

 

 

a próbálkozásuk a gulyás levessel..na az mosolyogni való volt........

 

 

 

Nem hiszem, hogy echte magyar gulyást akarnának főzni. Feltehetően a bolgár változatával, a telesko varenóval találkoztatok.

 

 

 

A törölközőket reggel levittük a nyugágyakhoz és 1 hétig ott maradhattak, nem bántotta senki..ez kényelmes volt, mert a helyünk biztosítva volt, ha ott voltunk ha nem!

 

 

A többi nyaraló hogy tolerálta? Itt a topikban gyakran lebunkózzák azokat, akik a törülközővel foglalják a helyet mások elől, miközben nincsenek is ott.

 

 

 

Viszont a szálloda recepciója kritikán aluli: ilyen faragatlan, bunkó népséget még nem láttam szállodába, egy mosoly egy szép szó, semmi!

 

 

Ez a kizárólag az utazási irodákkal leszerződött szállodák sajátossága. Már leírtam: mivel a szezonon kívül a szállodák bezárnak, kevésnek van állandó személyzete. Ahol ráadásul nincs is nagy szükség a recepcióra -- például azért, mert a vendégek nem a szállodával, hanem az utazási irodával állnak szerződésben -- oda tényleg a legolcsóbb munkaerőt alkalmazzák. Jó esetben egyetemistákat, rosszabb esetekben a rokonság kallódó tagjait.

  

 

 

 

Már júliusba egy 8 fős magyar társaságnál eltüntettek 8 szállodás törölközőt meg egy gazdag vállalkozónál1 hónapja eggyet. Mi is arra mentünk haza hogy este fél hétkor összepakolták a belső udvarban a nyugágyat és eltüntették a 2 törölközöt,

 

 

Ezek szerint a törülközős napozóágy-foglalás ötlete nekik sem jött be.

 

 

Az autó egy kerítéssel sorompoval elzárt területen volt, ez ingyenes volt a szálloda részéről, de az egyik magyar vendégnek az utolső előtti napján VÉGIG karcolták az autóját......hívta a szálloda igazgatót: ő azt felelte, hogy nem fizet, mert ez : BALKAN...ennyi volt a válasz.....

 

 

Az szerintem elég gáz, ha a szállodának nincs telephely biztosítása. De meg kellene nézni, hogy vállalt-e a szálloda felelősséget a beparkolt autókért. Mivel a dolog ingyenes volt, valószínűleg nem. Ha ezt táblán is kiírták, vagy valahogy jelezték, akkor nincs ok reklamálni.

 

Az autók összekarcolása egyébként nem balkáni specilaitás, az én autómat speciel a Rózsadomb tetején rongálták meg.

 

 

10 ből 7 rendkyvül zsigerből barátságtalan volt, ha beszéltünk a nyelvét ha nem, idegen nyelveket alig beszélnek, nem kedves emberek, 10 ből 2 viszont nagyon kedves, segítőkész mosolygós, átmenet nincs: vagy nagyon bunkó, balkáni, vagy kedves, de az arány 10:8 hoz!!!!

 

 

Matematikailag egy kicsit húzós, amit írsz :-) amúgy meg a kommentem a szokásos: mit vársz a Naposparttól a szezon végén?

 

Vegyük észre, az nem teljesen véletlen, hogy az áprilisi "szezonnyitástól" kezdve mindenkit gőzerővel igyekszem lebeszélni Napospartról és Aranyhomokról. Ezek a nemzetközi olcsó tömegturizmus célpontjai, ennek megfelelő paraméterekkel.

 

Alig pár kilométerre onnan már teljesen más a hangulat, a hozzáállás.

 

 

 

És erről beszélgettünk a szállodában a többi magyarral, mert 70% az volt a szállodában és ők is erről számoltak be.Rengetegszer spontán beszóltak: Pl: a naposon sétáltunk, és 2 18 év körüli picsa osztogatta az ebéd felhívást, szépen kedvesen mutatjuk a zöld karszalagot hogy All Inkls. van nekünk erre magyarul: bazd meg!!! Vagy a forgatagban polót akartam venni a kisfiamnak: nem volt abban az árban olyan színben: erre mutatja hogy vegyen meg a dupla anyiba kerülöt mikor ezt nem tettem, erre szintén: Bazd meg!

 

 

Kíváncsi vagyok, mit értettél félre. Teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy éppen magyarul, éppen ezt a kifejezést tanulnák meg a butikosok. Miközben vagy húsz náció tagjai flangálnak a korzón, a magyarok pedig az első ötben sincsenek benne.

 

 

ordító túlsúlyban van a belföldi turizmus, szinte 95% ban bolgár autók minden üdülő telepen!

 

 

Mert a nyugati túristák repülővel járnak. Sőt, már a magyarok nagyobb része is.