Törölt nick Creative Commons License 2011.09.06 0 0 54924

Nekem ilyenem van. Most decemberben lett beszerelve. Már akkor is ennyiért adták, jó sok lehet nekik fölhalmozva raktáron, hogy még mindig nem futott ki.

 

Már akkoribban itt is sokat panaszkodtam rá, én megbántam, hogy erre esett a választásom.

 

1. A helyi szervíz csapnivaló. A beüzemelésért felmarkolták a pénzt, de kijönni nem hajlandóak semmiért. Kinyomják a telefont, vagy csak simán nem veszik fel.

A kazán beállítás, finomhangolása azóta se történt meg. A szervizes azt állítja, hogy beállította egy BM-szabályozó modullal. Én ott álltam végig mellette, amikor itt volt, nem csinálta meg. Kijönni nem hajlandó. Már ott tartok, hogy veszek magamnak 60e-ért egy ilyen szabályozó mudult és megcsinálom magamnak.

 

2. A váltószelep valami irdatlan hangos. Gyárilag ilyen. Pár nap után hívtam a szervízt, persze hogy kinyomták állandóan. Hívtam a Wolf helyi területi képviseletét. Tőlük kijöttek, azonnal azt mondták rá, hogy ez egy garanciális csere lesz. Végül egy hónap után, mikor már két oldalról "rugdostuk" a szervízt, nagy kegyesen lecserélték a váltószelepet. (Persze BM modul pont akkor valahogy megint nem volt a szerelőnél.)

Csaere után talán valamivel halkabb volt egészen másnap reggelig. Azóta ugyan olyan hangosan kerreg. De már nem érdekel, ameddig működik. Először pár hétig éjszaka mindig felrijadtam a hangjára, de aztán már megszoktam. Pedig a ház túlsó végében vana  kazán és még egy ajtó is elválaszt tőle.

 

3. Kell hozzá a gyári indító idom, ami 10-12eFt küröl volt tavaly. Más utángyártott nem jó hozz.

 

4. Elmegy bármilyen kétpont szabályzású termosztáttal. De! Nekem egy öntanilós Siemens van rajta. Mindig figyeltem a lángját is, hogy mit produkál. Még soha az életben nem láttam modulálni. Ellenben kb 2 percenként kapcsolgatott ki be 100% és 0% teljeítmény között.

Van egy olyan gyanúm, hogy modulálni csak ebus-os szabályozóval tud, mint a Vaillantok. Abból viszont csak a sajátja jó. Itt pedig megint az a probléma, hogy bazi drága hozzá bármilyen alkatrész, kiegészítő.

Tehát megveszed a kazánodat 139e-ért, de még kell vennek 12e-ért egy indítóudomot és 60-70e-ért egy "termosztátot" is hozzá.

Ha ezt mind összeszámoluk már nem is olyan olcsó ez a kazán.

 

5. Rengeteg gázt zabál! Valószínűleg a fentik is közrejátszanak abban, hogy sokkal de sokkal több gázt fogyaszt, mint ami nálam az elődje volt, egy 30 éves Fég C21. Hogy mért, azt ne tőlem kérdezd! Átlagos tél időben két hét alatt 300m3 gáz simán elmegy. Szerintem borzasztóan sok.

 

 

Egyszóval én nagyon nem ajánlom. Lehet hogy csak én fogtam ki ennyire és csak nálunk gyakorlatilag NINCS szervizháttere. De én megbántam hogy ezt vettem. Nagyon sokat szívtam vele.

Előzmény: vakegér789 (54918)