koteczki Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38186

Sziasztok ! Csak olvasgattam a beszálomlókat, hozzászólásokat eddig, de most gondoltam én is megírom a magamét.

Utazás repülővel aug.27-szept.1. 5 éjszakai szállás Szozopolban itt : http://martinez.bg/ 4 csillagos luxus szállásnak hirdetik magukat. 4 csillag nagyjából ok. De azért nem luxus. Kb 60nm-es egy hálós apartman, gyéren felszerelt konyha, de nekünk pont elegendő volt.  Mosogatószert és szivacsot meg konyharuhát itthonról vittem, de a közeli CBA boltban minden beszerezhető. A komplexum közepén gyönyörű hatalmas és tiszta medence. Picit a víz lehetett volna melegebb, de jó volt így is. A recepciós hölgyek jól beszéltek angolul, mosolyogtak és minden kérdésemre készségesen válaszoltak. Reggel -kor már a szzobánkat is elfoglalhattuk, sőt reggelit is kaptunk.A reggeliztető személyzet kicsit nem volt se kedves se barátságtalan, végezték a dolgukat. A repülőtér-szálloda taxisa első utunkon kicsikét mogorva volt, de amikor a szálloda-repülőtér utat szintén vele tettük meg, felismert minket és barátságos volt.

5 nap alatt 5 étteremben voltunk, 40-60 leva között fizettünk, komplett ebédért 3 főnek  ( leves, saláta, hal, grill húsok, tintahal, kagyló, krumpli, 4-5 sör, víz ilyesmik ) 5-ből egy hely volt rossz választás, a többi tökéletes étellel, kedves kiszolgálással. Illetve egy helyre bementünk, teraszos részt kerestünk, a srác leültetett minket egy terasznak éppen nem nevezhető helyre majd amikor az a haverjaival rajtunk kezdett röhögni, felálltunk és szó nélkül kijöttünk, ennyi. Több tucat másik étterem volt a közelben. Mire mi Szozopolba értünk, a zöld trutymó, amit itt többen is írtatok, az eltűnt, helyette 4 napig viharos szél és háborgó tenger. ( Gyerek ezt élvezte a legjobban ) A strand tiszta ( este összegyűjtötték a szemetet ) A napernyő és nyugágy bérlés azért elég drága a többi dologhoz képest.  Caca 1 leva volt, vacsorára a CBA boltban vásároltunk szendvicsnek való kenyeret, sajtot, szalámit, zöldségféléket. Itthonival megegyező árakon. Szozopol jobban tetszett, mint Neszebár, ahová helyi csuklós busszal mentünk, Burgaszban át kellett szállni. Voltunk egy bolgár esten is Batán. Az utazási irodában kétszer is érdeklődtünk, de nem volt elég jelentkező és harmadik napon az iroda előtt sétáltunk, amikor felismert minket az egyik alkalmazott és kijött utánunk és mondta, hogy összejön a csoport. Ezt nagyon bírtam értékelni, hogy ilyen figyelmes volt. Viszont a bolgár vircsaft elég vicces volt, de azért  kb 50 perc népzene és tánc is volt.

Kiszámoltam, hogy indulástól-érkezésig az összes költség fejenként 101.000,- Ft volt. Városunk-Bp autópálya matrica, Europa parkoló 6 napra, repjegyünk, taxi Szozopolig és vissza, apartmanunk ( 84 EUR/éj, ilyen szintű szállás ennyiért Europában, nem tudom, hogy található-e még valahol ) összes kinti költőpénzünk, buszozásunk, bolgár est, stb. Egyet sajnálok, azt hogy nem maradtunk még 2 nappal tovább :-))))