Törölt nick Creative Commons License 2011.09.04 0 0 25357

Ma befejeztem a raktér vízhatlanítást. Az anyag: Soudaflex 40FC a Soudaltól.

A hétvégi "közösségi kajaksuli"-n rendesen megdolgoztattuk a Nordkappot (Kotoc is + én is).

Az eszkimózás még hagyján, de a teljesen, szintig elárasztott beülő már megtette a hatását.

A lényeg: valamennyi víz bekerült a raktérbe. Nem értettem miért. Itthon, nyugodt körülmények között teszteltem: a beülőt teletöltöttem vízzel, amíg ki nem csordult.

Végül meglett a beázás oka. Az elválasztók nálam műanyag lapok beillesztve, körbeszigetelve.

Az ÖSSZES műanyag (PE) elválasztó rétegen egy-egy lyuk volt!!!

Nem nagy, talán 1mm átmérőjű, kb. középen. Nem is lehetett észrevenni, mert az anyag tarka, szemcsés. Szerintem a technológia (összerakás) során egy eszköz lyukaszthatta ki őket.

Az egyik oldalán érezni is lehetett kézzel, de látni nem nagyon. Olyan mintha egy vastag, forró tűvel átszúrták volna az anyagot.

Kissé csalódtam az angolokban, igazából nem értem...

Na ezeket foltoztam be ma és a maradék anyagot elkentem oda, ahova a múltkor már nem volt türelmem.

Az eredmény: A beülő felőli elválasztók már mindkét oldal felől szigeteltek.

Eddig -valószínűleg- azért nem vettem észre, mert viszonylag ritkán van elárasztva a beülő. :-))

Ja, mindkét Valley-ra igaz volt: kajakonként mindhárom elválasztón van (volt!) lyuk.

Előzmény: Törölt nick (24345)