Volt tüzér Creative Commons License 2011.09.02 0 0 11323

Ehhez hasonló nálunk is volt, azt a beosztást PARANCSNOK TECHNIKAI HELYETTESE néven nevezték. Zászlóaljaknál, osztályoknál már volt, de a repülő századparancsnoknak is volt technikai helyettese, pedig az nem olyan egetverően magas beosztás. Ez mindenhol parancsnokhelyettes volt, és alá tartozott mindenféle technikai csapat (spec technika, gépjármű, fegyverzet, és ami esetleg még volt.). Ez az ember általában mindenhol olyan technikai szakember volt, aki - úgymond - végigrugdosta a lócitromot a hadak útján.

Később ezzel kapcsolatban történt egy baklövés (szerintem az). Összevonták a technikai helyettesi beosztást a hadtáphelyettesivel, így egyből ANYAGI TECHNIKAI HELYETTESSÉ avanzsált a beosztást addig ellátó ember, később meg ANYAGI TECHNIKAI FŐNÖK lett belőle. Ekkor már előfordult az a csúfság is, hogy ezt a beosztást a hadtápfőnök vitte, mert ő volt a rátermettebb, ő volt a parancsnok kedvence, vagy más egyéb ok. (Ok persze volt bőven.) Na innentől már annak az egy embernek nem feltétlenül a technika volt a legfontosabb.

Mostanság állítólag (hálistennek elég régen otthagytam) logisztikai valami lett a beosztás neve. Mert ugyebár fejlődünk.

Előzmény: vandork (11321)