KömKel Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2105

Elég kényes a kérdés...

Fennmaradási engedély csak arra adható ki, ami egyébként is megfelelne a jogszabályoknak, azaz a szomszédtól való távolságnak/oldalhatárnak.

 

Hivatalosan tehát nem fogod tudni csinálni (már ha tényleg ennyire kötöttek a távolságok).

 

Ha jóban vagy a szomszéddal, akkor beszéld meg vele, hogy fel akarjátok újitani ezt a részt, van-e kifogása. (=egy tanú)

Ugyanis ha az önkormányzat beleköt a dologba, akkor fennmaradási engedélyt kér, és birságot szab ki.

DE mivel 10 éven túl már ott volt az előtetős terasz, rá lehet fogni, hogy csak felújitása történt, tehát a birságtól eltekintenek. (ehhez kell két tanú, egynek tökéletes a szomszéd)

 

VISZONT mivel nem felel meg az oldaltávolság miatt a jogszabályoknak, ezért vissza fogják bontatni, hiába áll már úgy 10 éve. Hozzányúltatok, fennmaradási engedly kell, viszont csak arra adható ki, ami jogszabályilag megfelel...

 

Tehát ha belevágtok, akkor fényképeket mindenképpen készitsetek a mostani állapotról. Ügyelve viszont arra, hogy ne látszódjon, hogy az új előtetős terasznak esetleg más lesz a TARTÓSZERKEZETE, mert ebben az esetben engedély kellene, ami mint fentebb irtam nem adható.

 

Ha van haragosotok/forgalmas utca/jól látszik az utcáról, akkor jól gondoljátok át, mert a mostani előtetős teraszt is elveszithetitek, bármilyen szr most a szerkezete-burkolata.

Előzmény: dgyzs (2104)