scarabaeus Creative Commons License 2011.08.22 0 0 66295

Ahogy nézem, a partizánprogramok írói szépen meg lettek kérve, hogy szüntessék be a Google képanyagok használatát, de sürgősen. Nemcsak a "képlopók", a többi is. Úgy emlékszem, régen a Flashearth Google Mapset is mutatott, már nem, volt egy MGMaps, ami a nevében is benne van, hogy Mobile GoogleMapsként indult, ma már épp az hiányzik belőle a többi közül, stb. A csempéket leszedegető majd összeillesztő programok is el-eltünedeztek, de előtte azért a Google is csinált viselkedésalapú védelmet magának, volt egy példa, hogy egy ilyen jellegű program kipróbálása után IP-t kellett váltanom, cookie-kat kellett törölnöm, hogy egyáltalán újból szóbaálljon velem a Google Maps.

Már régóta szórakoztam Ozi stb. alá mindenféle oldalakról térképet összeállító programmal, de az most is "fejlesztési stádiumban" van (éves kihagyásokkal), bele akarok rakni mindenféléket még. Amúgy sem akarnám nagyon kipakolni az internetre, ugye, de az elv egyszerű. Először csak annak indult, hogy van vagy száz képernyőképünk képfájlokban, megmutatjuk ezeket a programnak, esetleg egy példán berajzoljuk a térképablak helyét, aztán az pedig átfedéseket keres az összes közt, mint egy automata panorámakészítő program. Aztán rábíztam a képernyő kurzorgombokkal való mozgatását (átfedésekkel) és a képek leszedegetését is, aztán továbbfejlődött, hogy a képernyőn megmutatott téglalapon belüli részt vonszolgassa egérrel, ha billentyűvel nehézekes, és úgy szedegesse, végül már a Chrome és a Google Maps "nekilódulás" effektjének (tehetetlenül továbbscrolloz) kivédését is belevittem. Ezeket a (nem szükségszerűen Google Maps, de) WGS84 és Lat Lon képeket elegendő két, kb. átlós helyen lévő ponttal kalibrálni aztán jók. Mivel a program egyszerűen egy böngészőt húzgál, azt is adott mp kivárásokkal, a Google szemet huny (eddig legalábbis), nem úgy, mint a teljes sávszélességgel nekieső direkt programok esetén.

Szász-Svájc, 10,6 km x 12,1 km, 17-es zoomszint, ami ott 75 cm-es pixelt jelent, az 14 ezer x 16 ezer pixel lett, 454 MB png, de az ozf3 palettaoptimalizálással egyebekkel levitte 120 MB körülre. A 30 km 15-16-os zoomszinttel még korrekt szerintem.

Előzmény: a_motor (66294)