Tündi2003 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 15877

Sziasztok!

 

A kérdésem csak részben kapcsolódik az Excelhez, merthogy Word-ös. :) Mivel azonban nyomtatásról van szó, a problémám univerzálisnak érzem. :)

 

Van egy hálózati nyomtatónk, ami tud A3-asra kétoldalasan nyomtatni. Erre én "írni" szándékozom egy makrót, hogy az adott fájlnak az első és a negyedik oldalát egymás hátára nyomtassa, míg a másodikat és a harmadikat csak simán egyoldalasra, és persze mindet A3-asban. Nem akarom minden nyomtatásnál kézzel állítgatni a paramétereket, ezért kellene a makró. Makróírási tudományom odáig terjed, hogy "Feljegyzés" üzemmódban (vagy minek hívják) tudom megcsinálni a makrót, majd tudom értelmezni a kapott kódot.

 

A probléma ott van, hogy a kétoldalas beállítást a makró nem jegyzi fel, azaz kinyomtatja a fájlt, de minden oldalt külön lapra.

 

Kpróbáltam azt a beállítást külön "feljegyezni", ami a kétoldalas nyomtatásra vonatkozik, de a makró egyszerűen nem jegyez fel semmit. Az adott nyomtató Tulajdonságainál lehet bepipálni a kétoldalas nyomtatásra vonatkozó részt, de a makró ezt úgy veszi, mintha nem csináltam volna semmit. Hogyan, milyen paranccsal tudnám kézzel beleírni a makróba, hogy az első és a negyedik oldalt egymás hátára, míg a másodikat és a harmadikat külön lapra nyomtassa?