zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 512

Sziasztok!

 

Tildi! Nincs most új szappanom,  mert nem voltam idehaza, bánatomban elutaztam rokonlátogatóba a hét végere,  ahogy elfogyott idehaza a lúg :))))

 

Nekem az uborkás szappanom már úgy készült, hogy vízben oldottam a lúgot és csak a legvégén a kiöntés előtt tettem bele saccra az uborkapépet. 2 darab kisebb kígyóuborkám volt frissen a fóliában és egy kilónyi olajalapphoz annyit tettem. De ha háromat találok azt is beleteszem. :))

 

A tejes szappanomhoz pedig egy csöpp vizet sem használtam és nekem még most is nagyon szép krém színű. Nem sötétedett szerintem max egy árnyalatot, de én mint írtam is, vagy csak akartam, nem takartam a szappant be. Meg fog az érni így is... Betakartam és 5 perc múlva karammelsszínű lett a közepe, gyorsan kitakartam és úgy hűlt ki lassan, visszavilágosodott.

 

Az avokádópépes az viszont szépen bebarnult. És a magját egy estére eltettem, az is rozsdabarna lett, pedig a külső héját lehúztam, csak a fehér mag maradt. Abból reszeltem a kecsketejes gyógynövényesbe és a gyógynövényes részét ami zöld volt szép rozsdabarnára színezte. A tejes rész az maradt krém színű. De ki tudja lehet, hogy még majd barnul, de nem sokat számít ez a része.