Bajdó Creative Commons License 2011.08.14 0 0 8138

 

Üdv Mindenkinek!!!

 

 

Segítséget szeretnék kérni!

 

Nyugdíjas amatőr családfakutató lévén beszálltam a FamilySearch Indexing projektbe.

 

Szerintem, ha megvalósul igen nagy segítség lesz a jövő kutakodóinak. Már most is látni a működését. Kár, hogy a mi magyar nyelvű anyakönyveinket lelkes idegen anyanyelvű családkutatók is indexelik. Aki nem tudja a nyelvünket (legalább anyanyelvi szinten) szörnyű dolgokat tud indexelni. Egy Ostffyasszonyfát (Vass) már az (USA) bevándorló hivatal írnoka se nagyon értette, nemhogy jól írta volna le. A neveket még csak betűztették, a többit már nem nagyon. Mindez jól látható a keresésnél.

 

Ami most fut, az a Szabolcsi polgári anyakönyvek 1900 környékén. Zöme igen jól olvasható. Majd minden adagban (3 oldal) van néhány igen érdekes betűkombináció. Ezek zöme kibogarászható lenne, ha több hasonló névíró által írt oldal állna rendelkezésre. De nincs.

 

Jó lenne, ha egy-két teljesen reménytelennek tűnő nevet visszaküldés előtt meg lehetne itt (vagy egy új topikban) tárgyalni. Gondolom, itt néhányan még indexelnek rajtam kívül. Minden technikai segítség jól jön.

 

Pl.

 

Itt két családnév sem akar sikeredni. Pedig háromszor is le van írva az egyik. Az Annának meg csak találgatom a családnevét.

 

 

A Mikó Bertalanné leánykori családneve teljesen kibogarászhatatlan.

 

 

Vannak ötletek?