zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 489

Szia!

 

Na igen, tényleg el vagy veszve. De azért nehogy elvesszél nekünk. 

A lenmag-zselét nem a folyadékhoz mértem, mert arra jöttem rá, hogy az elsőnél is ( a dinnyés és búzafüvesnél ) így tettem, a vízet helyettesítettem a dinnyelé és turmixolt húsával és ugyanígy a búzafűvel, de azért volt az enyém kezdetben olyan fura szagú... Az állaga nagyon jó volt, írtam is, könnyű volt vele dolgozni, nagyon jól és jó ütemben kötött, de nem volt jó szaga. A lúg azért megteszi ám azon a hőmérsékleten a magáét, és szétroncsolja, tudom is én mit csinál ezekkel a züldekkel, gyümölcsökkel.

 

Elég bátran bánok velük, de mostmár fordítva. VÍzben oldom a lúgot, de csak 32-33 % vízre állítom a kalkulátort, kb. 28 fokon keverem őket össze és lassan, hogy hűljön közben is, majd úgyis visszamelegszik és csak saccra teszek bele pépeket, levet, magot... a víztartalma úgyis elpárolog. Az uborkásnél is jócskán a végén raktam bele, előtte leturmixoltam... ennél kevesebb folyékony olajat használtam, 33% vizet a lúgoldáshoz és mivel a fóliámban már csak 2 kisebb gyönyürű kígyóuborkát találtam, így annyit tettem bele. Plusz 2 levél aloe-verát vágtam le a cserépről.

 

Eddig ez a legjobb szappanom... na jó nem is készült még olyan sok..

 

Egyébként meg kell mondjam, hogy a legelső a dinnyés gyönyörűen érik és jön elő az igazi illata. Határozottan érdekes és kellemes. Édeskés, szottyos, de nem romlott dinnyére hasonlít. :))

 

Azért haladok ilyen tempóban, mert még az utolsó hetekben készülünk meglátogatni egy pár barátunkat, ( több helyen is ) szappanom még nem olyan sok van, de már mindenki lecsapott egy-egyre. :)) Így ajándékozni szeretnék belőlük jócskán, de semmiképp nem hagyom ki magamat sem, mert az uborkásra és a dinnyésre már nagyon fáj a fogam.

 

MA kaptam a páromtól 1.5 liter kecsketejet :))) Ez pedig nem más, mint felkérés keringőre.. A csalángyökeres nem marad el, mert már kiástam a gyökereket, nem túl vastag de megteszi mert jó sok, útifű és bojtorjángyökér pép lesz még hozzá, és összeaplikálom a kecsketejjel. CSak még most tanulmányozom, hogyan kell kecsketejeset készíteni. Kedves ismerősömnek is szánok belőle, mert pikkelysömöre van a karján, úgyhogy megdobom jó kis vajakkal, olajokkal, a legvégén pedig sok gyógynövénypéppel a másik részét. 

 

Lúgot pedig már előreláthatóan kikönyörögtem egy borászati szaküzlet vezetőjétől, azt mondta hozat egy 25 kilós zsákkal, ha megígérem, hogy akármikorra elfogyasztom. Havonta egy-két kilót vigyek el belőle és akkor annyi. NA azt megígérhetem. :))) Így nem kell szaladgálnom sehová...

Előzmény: tildi36 (488)