Qtyi Creative Commons License 2011.08.10 0 0 15775

Kedves Szakértők,

 

Kérdeztem a Windows-os topicban is, de lehet, hogy inkáb itt tudjátok a választ. 

Segítséget szeretnék kérni.

Egy excel file-ban dolgoztam, melyet e-mailben kaptam, onnan nyitottam meg. Dolgoztam, dolgoztam, annyira, hogy elfelejtettem, hogy a munkám ilyenkor csak  Temporary Internet Files folder valamelyik krix-kraxos mappájában mentődik (ha mentődik).

 

Dolgoztam, dolgoztam, majd az 1-es munkalapot akartam másolni (duplikálni), sikerült is, de a Munkalap fülön a neve ".xls]Munka1" lett.

Egyszer már megkínlódtam azzal, amikor ezt át akartam írni valami normális névre, ezért gyorsan nyomtam egy mentést, - elfeldeve, hogy ilyenkor csak a Temporary I. F-ba mentem. De legalább nyomtam egyet.

Utána megpróbáltam átnevezni a munkalapot valami normálisabb névre, ami persze nem sikerült. Nem fogadott el semmilyen módosítást, hibajelzést dobott, és csak OK-zni hagyta, hogy ez így nem jó, és visszaugrasztott a Munkalap nevére, hogy írjam át valam elfogadhatóra. Ilyen azonban nem volt, még visszaállítani sem hagyta ".xls]Munka1"-re sem. Nem volt más lehetőségem, ki kellett lépjek az excelből, újabb mentés nélkül.

 

Kérdésem:

1. El tudom-e valahogy érni a file-t amin dolgoztam? (Végülis lementettem a Temporary I. F-ba, de nem találok oda)

2. Miért járatja a bolondját velem a Munkalapok elnevezésével az excel? Hogyan lehet egy ilyen helyzetből kikeveredni?

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.