zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 481

Sziasztok!

 

Úgy veszem észre, hogy a szappanozásban nincs "sabadnap" :(((( Ez őrület, nem lehet abbahagyni. :) Hacsak ki nem fogynak az alapanyagok.

 

Készítettem lenmagzselés- avokádós szappant és uborkás- aloe verásat.

 

CSak annyit a lenmagzselésről, hogy kicsit furán viselkedik a lúgos masszában, mintha egy kis fölösleges olaj is kiült volna a tetejére száradáskor, de amúgy nagyon-nagyon jól kötöttt és képzzeljétek, rózsaszínű. Készítettem lenmag zselét, majd mikor kihűlt beleturmixoltam a magokat a zselébe és így egy kicsit habos maszlag lett belőle, majd leült később. A masszában erősen kellett mixelni, de végül és nem sokára megadta magát. A kisebb darabok amik már szárazabbak arról eltűnt az olajréteg is. Legközelebb ha készítek ilyet, akkor super fat nélkül készítem és lehet, hogy akkor még jobb lesz.

 

MOst az enyém is olyan süteményrefélére hajaz, gondoltam legyen ilyen is ne csak tégla, de nekem kinézetre eddig Sütimüti zabtejes-kakaósa viszi a prímet :)) Nekem az olyan... szép és olyan szappan. :)

De mind tetszik, nem győzöm hangsúlyozni, már-már az enyém is . :))

 

    Avokádós- lenmagzselés

 

bergamott és citromfű illóval illatosítottam és láss csodát így, most, frissen elég erőske az illata, de jó. MAjd meglátjuk később

 

 

   Uborkás - aloe verás

 

Kamilla illót kapott és nem tolakodó, de érezni benne :)