zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 457

Tildi!

 

Lehet, hogy a csalódásom abból fakad, hogy a natúr szappanok amit jó nevű drogériákban és szappanházakban szereztem be néha napján, azok igencsak árasztottak illatokat. Mégsem annyira zavaróan szúrós, tömény szagot, mint a gyári, pacsulik, kencék. Na azokra tényleg nem vágyom.

 

De annyira, de annyira szeretnék olyan jó kis citrom, narancs, fahéj...gyömbér illatokat, almát, ezeket nagyon szeretem. :))))) Hogy ne is beszéljünk arról, mekkora gyógyító és nyugtató ereje van az illatoknak, lásd : aromaterápia.  Na mindegy. :) Biztos nem fogok kiábrándulni belőle, mert egyre csak kattog az agyam és annyi ötletem van, hogy győzzem kipróbálni.

 

A rózsás-csokis szappanom most egy kisebb adag lett, inkább formákat használtam, de azért jutott egy fél literes tejszínes dobozba is, tömbszappannnak. Élőben jobban látni, de nagyo-nagyon kis formás adag. Jobb mint a literes dobozban. Kecsesebb és gusztusosabb is.

 

Bár a literesnél még nem jutott eszembe, hogy nekünk valahol van egy gérvágó modla a garázsban és azok kicsit bumfordiak lettek.

 

Ezeket már szépen tudtam szeletelni, 2,5 cm lett a szélessége és nekem ez olyan nagyon jól kinéző kis szappanka darab.

 

A formából még nem erőltettem ki, mert azok még lágyak hozzá, hogy kijöjjenek. Véleményem szerint egy kicsit lágy szappankák lesznek ezek érés után is. De hogy a maradékkal kezet mosok ( sokszor, mert élevezem :))) ) / és nem érzek semmi rosszat, sőt, selymes tőle a kezem.

 

Ebbe az adagba beleszeleteltem csíkokra a tegnapi búzafüveset is a tömbbe, krumplihámozócal. Jó pofa lett szerintem.

 

     

 

 

Közben kijöttek a búzás szappan mintadarabkái is. Ezek a kóstolók :)))

 

 

 

Előzmény: tildi36 (455)