tildi36 Creative Commons License 2011.08.07 0 0 455

Zsuzsu, az enyhe illat először nekem is csalódás volt kicsit, de végül is ezt úgy kell felfogni, legalábbis én most már így teszem,  hogy ez így van jól, ez nem gyári műkence rendellenes színekkel és illatokkal, hanem visza a természethez, az egyszerűséghez alapon működik, ahogy írod is. Végülis ezért (is) csináljuk.. :D

 

A legelső, szinte semmi illót nem tartalmazó kecsketejes- levendulásom használat közben, és a polcon is "tisztaság" illatú, kicsit régies, nagymamás,  van azért valami levendula beütése, talán a friss virágoknak köszönhetően is, amit beleturmixoltam.  A körömvirágosom is csak rátapadt orral enyhén narancsillatú, a fahéjas-mákosnak erősebb a mákszaga, mint a fahéj, pedig alig van benne mák. :D

 

A kávés pedig határozottan kávézaccos beütésű, nekem ez még mindig nem nagyon jön be, de szép szappanka. A diósok meg a szívemcsücskei, na azok szintén orrot tapasztva dióillatúak, már a tegnapi is, de ez legalább gyengülni nem fog.

 

És véééégre sikerül egyszínű szappant csinálnom, nem mintha eddig bárki is gátolt volna benne... :)) A maradék diólevél-főzetet használtam fel,   most kivételesen meglódult a kezem kicsit jobban, ami az illatokat illeti, így most egy libafos (bocsánat) színű (a csalán a tettes), gyógyszappan illatú csoda várakozik a polcon, de már nem ijedek meg, mert egy pár nap, és egész máshogy fog kinézni.. :D (és lőn csoda, a mait nem kellett a hűtőbe tuszkolnom :)

 

A szobácskámban egyébként nem is csak  a szappanoktól van igazán jó illat, hanem a gyógynövényektől, amiket itt szárítgatok és tárolok. Engem  a lúgszag sem zavar már...sőt. Szappanfőzés-illat, hmmm, mennyei :)))

 

Próbálj jázmin illót, az talán elég jól megmarad. És az aromásabb növények illata is frissen beleturmixolva (rozmaring, kakukkfű, menta pl)

m

Kérünk majd képeket megint! :))

Előzmény: zsuzsu1218 (451)