acsd Creative Commons License 2011.07.31 0 0 13599


A katolikus misszionáriusok -- kiemelkedôen Xavéri Szent Ferenc (+1552), s az utána érkezô szerzetesek -- hittel és eredményesen hirdették Japánban a kereszténységet.

Ha már megemlítetted Xavéri Ferencet... ő maga így ír indiai missziójáról: "Csengettyűt vettem a kezembe, így jártam faluról falura és magam köré gyűjtöttem a gyerekeket és a férfiakat, amikor csak tudtam. Naponta kétszer hívtam őket össze ilyen módon, és egy hónapon keresztül tanítottam őket imádkozni, úgy, hogy a gyerekeket tanítottam, és ők tanították aztán szüleiket. A gyerekek gyorsan megtanulták az imákat. Ha jelentették nekem, hogy valamelyik faluban pogány oltárt találtak, akkor összegyűjtöttem a falvak gyermekeit, és az adott helyre mentem velük. Ott a gyerekek segítségével leromboltam az oltárt. A gyerekek összetörték a bálványt és gondoskodtak arról is, hogy egy kő se maradjon épen, ők összetörtek, megtapostak mindent".
forrás: http://www.parbeszed.com/main.php?folderID=859&articleID=5620&ctag=articlelist&iid=1

Ezt én nem szent, hanem gyalázatos gyakorlatnak tartom. Tessék mindezt gondolatban megfordítani. Teszem azt a krisnások összecsengettyűzik az utcagyerekeket, aztán körbejárnak a katolikus templomokban, ott törnek zúznak, miközben mögöttük ott állnak a rendőrök, nehogy meg merészelje zavarni valaki az "áhitatot". Az ilyesmire mondják, hogy destruktív szekta?

Előzmény: Józsikácska3 (13598)