tildi36 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 296

Na hova lett, amit eddig írtam?? :O

 

Szóval köszi, Zsuzsu!! :)

 

Én is így voltam ezzel, mint te, abszolút átáll az ember agya, és szappan(ozáso)n keresztül látja a világot.... :D  Emlékszem, csak tervezgetni is jó volt, hogy és mint fogom csinálni, meg összeszedni a hozzávalókat...és ez ennél csak jobb lesz, amikor a szappanjaidat tervezed! :)))

 

Én eddig egy kislábasban csináltam, a formába öntés kissé problémás volt, ügyeskedni kellett rendesen, hogy egy kis formának ne menjen mellé, de még a fa dobozkába is kéynelmetlen volt a keskenysége miatt.

Ez a két kemény de könnyű anyagból van, az aljukon van egy gumigyűrű, hogy ne csússzon a pulton, jó a fogása, és az a csőr...hát ez eddig nekem nagyon hiányzott :D:D

 

A kisebb 1.2 literes, a nagyobb jó nagy , 4.0 l. (nem volt a kettő közötti méret, de  nem gond, ha ráállok a nagyüzemre:P :D ) Nem voltak olcsók, de örök darabok szerintem.

Német, jó minőségű, (Müller drogériában vettem). Nem tudom, felétek van-e. Szemezek ugyanebben a boltban egy kikenő lapáttal is, olyan krémkiszedő tortalapáttal. Használhatatlanom már van, nem is tudom, hogy lehet egy ilyet kicsire és rigidre gyártani....amit most kinéztem, és talán a jövő héten meg is veszem, az egy hosszú nyelű, kemény műanyag, de maga a lapka rugalmas, nem túl nagy, hajlik, jól ki lehet majd az utolsó cseppig vele szedni az edényből a drága masszát :D:D.

 

Itt már megint zuhog...lúgom nincs, gyomlálni nem tudok, úgyhogy megyek összedobok egy sajtos stanglit...

Nagyon várom már az első szappangyártó élményeidet, képeidet Zsuzsu!

 

Sütimüti, milyen volt a dobozka? Én eztán csak azt használom majd, ha tehetem, mert a ferde falú műanyag edénybe öntötteket nem lehet olyan szépen szeletelni.

 

Tudja valaki, hogy lehet jó méz illatú szappant csinálni? Mi a max mennyiség, ami belemehet?  Kicsit félek a méztől...

 

Szép maradék hétvégét mindenkinek!

Kép:

 

Előzmény: zsuzsu1218 (295)